Games & gadgets

PlayStation 5 kan games 100x sneller laden dan PS4

foto: YouTube: PlayStation
  1. Newschevron right
  2. PlayStation 5 kan games 100x sneller laden dan PS4

Sony heeft vandaag in een zeer technische presentatie bekendgemaakt wat de specificaties van de PlayStation 5 zijn. Systeemarchitect Mark Cerny vertelde in bijna een uur over de hardware van de console die eind 2020 verwacht wordt. Daarin viel vooral op dat de PS5 honderd keer sneller kan laden dan de PS4. Stiekem hoopte iedereen een glimp te zien van de PlayStation 5, de bijbehorende controller of van een game, maar die onthullingen vonden helaas niet plaats.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Sicke SSD

Mark Cerny vertelde dat ze goed hebben geluisterd naar hun omgeving. Daaruit concludeerden ze dat de Solid State Drive (SSD, een zeer snelle harde schijf) van groot belang zou zijn. Daarom hebben ze een eigen SSD laten ontwikkelen. Die zou 5,5 GB tot wel 8 á 9 GB per seconde kunnen verwerken. Ter vergelijking: de PS4 deed 20 seconden over 1 GB. Dat zou in theorie dus moeten gaan zorgen voor games zonder of met een hele korte laadtijd.

PS4-games op de PS5

Mark Cerny maakte ook bekend dat PS4 (Pro)-games gespeeld kunnen worden op de PS5. De console is backwards compatible. Over het spelen van PS3, PS2 of PS1 games is niet gesproken. Voor een zeer gedetailleerd artikel over alle specs kan je het beste even langs dit artikel van Tweakers. Daarin wordt de console ook vergeleken met de grote concurrent van Microsoft: Xbox Series X

Release: eind 2020

De PlayStation 5 en de Xbox Series X komen eind dit jaar uit. Als de coronacrisis geen effect heeft op die lanceringen, dan kunnen we ze rond de feestdagen verwachten.

Ster advertentie
Ster advertentie