Naar homepage
Games & gadgets

Tinder komt met functie om profiel te verbergen voor exen

foto: EPAfoto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Tinder komt met functie om profiel te verbergen voor exen

Tinder introduceert binnenkort een nieuwe functie waarmee je een profiel kunt verbergen voor exen. Zo hoef je jouw oude lover niet meer tegen het lijf te lopen in de digitale datingwereld.

Telefoonnummer

Op Tinder zijn accounts gekoppeld aan een telefoonnummer. Binnenkort kun je als gebruiker een telefoonnummer van een ander in de app blokkeren. Jouw profiel zal dan niet voor diegene zichtbaar zijn en zelf kom je die persoon ook niet meer tegen. "Of het nu een voormalige vlam, een neef of een collega is. Iedereen kent wel iemand die je liever niet tegen het lijf loopt wanneer je aan het daten bent", aldus Tinder.

Onderzoek

Uit een onderzoek van Tinder blijkt dat 40 procent van de mensen die online daten, weleens een ex op een datingapp is tegengekomen. 24 procent heeft weleens een familielid voorbij zien komen. 78 procent van de ondervraagden heeft laten weten dat ze die profielen liever niet willen zien. Ook lieten ondervraagden weten dat ze het niet fijn vinden dat hun profiel wordt gezien. "We kunnen je niet redden van een ongemakkelijke ontmoeting bij een koffietentje, maar we kunnen je wel meer controle geven over je Tinderprofiel."

Getest

De functie is al eens getest in India, Zuid-Korea en Japan. Het is nog niet bekend wanneer deze nieuwe mogelijkheid wordt doorgevoerd.

Ster advertentie
Ster advertentie