Games & gadgets

Instagram gaat BeReal-app kopiëren met nieuwe functie

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Instagram gaat BeReal-app kopiëren met nieuwe functie

Instagram vindt de populaire BeReal-app zo leuk, dat ze 'm gewoon gaan kopiëren. Er is namelijk een nieuwe functie aangekondigd waarbij Instagram-gebruikers op willekeurige tijdstippen gevraagd gaan worden een foto te maken.

IG Candid Challenges

Instagram noemt de nieuwe functie 'IG Candid Challenges'. Gebruikers krijgen elke dag op een ander tijdtip een melding en moeten dan een foto maken en deze binnen twee minuten delen. Dat blijkt uit een screenshot dat een softwareontwikkelaar op Twitter heeft gedeeld. Een woordvoerder van Instagram heeft inmiddels gereageerd en het zou gaan om een intern prototype dat nog niet extern getest wordt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

BeReal

BeReal werd twee jaar geleden opgericht in Parijs en is in korte tijd erg populair geworden. De app zou, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Instagram, voor minder gepolijste foto-ervaringen zorgen. De app staat, zoals de naam al doet vermoeden, voor echtheid en authentieke foto's.

Het is niet de eerste keer dat Meta, het moederbedrijf van Instagram, populaire apps imiteert. Zo zijn Instagram Stories eigenlijk een aftreksel van Snapchat. Ook zijn Instagram Reels overgenomen van het populaire TikTok, waardoor er de afgelopen tijd steeds meer korte video's op Instagram te zien zijn.

Ster advertentie
Ster advertentie