Games & gadgets

Instagram brengt chronologische tijdlijn terug

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Instagram brengt chronologische tijdlijn terug

Instagram maakt het voor gebruikers weer mogelijk om hun tijdlijn op chronologische volgorde te zien. De chronologische tijdlijn wordt een functie waar je voor kan kiezen, meldt het platform.

Drie opties

Gebruikers moeten de functie dus wel zelf aanzetten, anders blijven ze de tijdlijn zien zoals die wordt bepaald door algoritmes. Eind vorig jaar kondigde Instagram al aan het oude overzicht weer terug te brengen. Het bedrijf is momenteel bezig om de update wereldwijd beschikbaar te stellen. Het kan dus zijn dat je er even op moet wachten.

Na de update hebben gebruikers drie opties om uit te kiezen: het Algoritme-overzicht, Volgend-overzicht of Favorieten-overzicht. Het Volgend-overzicht is de chronologische weergave, met de nieuwste berichten bovenaan. Het Favorieten-overzicht laat berichten van 50 'favorieten' hoger in de tijdlijn zien. Anderen kunnen niet zien wie er als favoriet zijn aangemerkt.

Zelfbeeld

In 2016 stopte Instagram met het chronologisch tonen van berichten. Met de nieuwe verschillende opties lijkt Instagram de kritiek te willen pareren die eerder op de app werd geuit. Zo bleek dat berichten die Instagram via het algoritme aan tieners voorschotelden in veel gevallen negatief voor hun zelfbeeld waren.

Ster advertentie
Ster advertentie