Games & gadgets

Instagram gaat chronologische volgorde van nieuwsfeed terugbrengen

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Instagram gaat chronologische volgorde van nieuwsfeed terugbrengen

Instagram gaat de mogelijkheid om de feed in chronologische volgorde te bekijken volgend jaar terugbrengen. Dat meldt The Verge op basis van uitspraken van Instagram-baas Adam Mosseri.

vijf jaar geleden

Het is inmiddels vijf jaar geleden dat gebruikers voor het laatst hun feed op chronologische volgorde konden bekijken. In 2016 besloot het platform om relevante foto's en video's voor een specifieke gebruiker als eerste te laten zien. Een algoritme bepaalt nu nog hoe de feed er uitziet op basis van de relatie die de gebruiker heeft met de auteur, het moment dat de foto is geplaatst en de waarschijnlijkheid dat de gebruiker is geïnteresseerd in de inhoud.

Kritiek

In 2016 was er veel kritiek op de verandering. Gebruikers klaagden dat zij berichten van vrienden niet meer op het juiste moment in hun tijdlijn zagen verschijnen. Tijdens een hoorzitting tegenover de Senaat in de VS moest Instagram-baas Mosseri verantwoorden hoe Instagram de negatieve invloed van Instagram op tieners wil tegengaan. Daar benoemde hij de terugkeer van de chronologische feed, maar bijvoorbeeld ook een 'Take a Break'-functie, waardoor gebruikers erop worden gewezen een pauze te nemen van de app als ze deze een bepaalde tijd achter elkaar gebruikt hebben.

Ster advertentie
Ster advertentie