Games & gadgets

YouTube gaat dislikes bij video's verbergen

  1. Newschevron right
  2. YouTube gaat dislikes bij video's verbergen

YouTube gaat het aantal dislikes van een video verbergen. Dat meldt het platform op hun blog. De dislike-knop blijft echter wel beschikbaar voor gebruikers.

'Dislike-campagnes'

YouTube zegt tot deze keuze te zijn gekomen vanwege feedback vanuit videomakers. Het verbergen van dislikes zou volgens het platform beter zijn voor het welzijn van de makers. Vooral kleine YouTube-kanalen zouden namelijk regelmatig slachtoffer worden van zogenoemde dislike-campagnes, waarbij kijkers een video voornamelijk disliken omdat anderen dat ook hebben gedaan. Door de dislikes te verbergen, hoopt YouTube dat kijkers de video's enkel gaan beoordelen op de inhoud.

Sinds maart is YouTube het verbergen van dislikes aan het testen. De update zal geleidelijk worden uitgerold, meldt het platform.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dislike-knop blijft wel

De dislike-knop blijft wel beschikbaar voor gebruikers van het platform. Volgens YouTube is dat belangrijk voor de video-aanbevelingen die het platform aan zijn gebruikers doet. Ook kan de eigenaar van het YouTube-kanaal zijn dislikes inzien, om te kijken hoe de video's ontvangen worden, zonder dat deze zijn beïnvloed door zogenaamde dislike-campagnes.

Ster advertentie
Ster advertentie