Games & gadgets

Houseparty ontkent hack-beschuldigingen en geeft 1 miljoen aan degene die het bewijst

  1. Newschevron right
  2. Houseparty ontkent hack-beschuldigingen en geeft 1 miljoen aan degene die het bewijst

De videobel-app Houseparty is in tijden van quarantaine een handige manier om je vrienden en familie nog te spreken en zien. Er lijkt alleen een keerpunt te zijn in de populariteit van de app. Social media staat vol met beschuldigingen dat Houseparty accounts hackt. De organisatie ontkent dit en belooft een beloning van 1 miljoen dollar aan degene die bewijst dat de app niets met de hacks te maken heeft.

accounts gehackt

Voordat Houseparty verschillende beschuldigingen over zich heen kreeg, had de app ongeveer 35 miljoen gebruikers van over heel de wereld. Meerdere gebruikers van de app plaatsen op social media dat, sinds zij een account bij Houseparty hebben, er meerdere accounts van hen zijn gehackt. Die accounts zijn van verschillende apps. Voorbeelden zijn Spotify- en zelfs online bankieren accounts.

beschuldigingen

Dit meisje geeft aan dat zij en haar vriendinnen zijn gehackt door Houseparty:

En meerdere twitteraars vonden het gek dat je meerdere keren moet bevestigen dat je je account écht wil verwijderen:

beloning van 1 miljoen

Houseparty ontkent alle beschuldigingen en schrijft in een tweet dat zij altijd veilig omgaan met accounts en wachtwoorden: “Alle accounts zijn veilig - onze dienst is veilig, is nooit gesaboteerd en verzamelt geen wachtwoorden voor andere sites.” Ook zeggen ze in de tweet dat degene die bewijst dat zij niet achter de hacks zitten, een mega-beloning van 1 miljoen dollar krijgt.

Zoom

Houseparty is niet de enige videobel-app die de laatste tijd enorm in populariteit is gegroeid en nu negatief in het nieuws komt. Ook het privacysysteem van de app Zoom wordt onder de loep genomen. Zoom wordt vooral gebruikt voor vergaderingen en scholen die online les geven. Volgens de Amerikaanse justitie heeft Zoom gaten in het beveiligingssysteem te langzaam herkent, meldt NOS. Internetcriminelen zouden de afgelopen weken het systeem achter Zoom gehackt hebben en onder andere racistische teksten geplaatst hebben tijdens een webcollege over antisemitisme. Ook onderbraken ze andere online lessen van scholen.

Ster advertentie
Ster advertentie