Games & gadgets

Whatsapp krijgt binnenkort functie waarmee je berichten kunt aanpassen

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Whatsapp krijgt binnenkort functie waarmee je berichten kunt aanpassen

Je hebt vast wel eens een Whatsapp-berichtje verstuurd, waarvan je achteraf dacht: dat had ik misschien anders kunnen verwoorden. Gelukkig dacht moederbedrijf Meta hetzelfde en introduceren ze binnenkort een functie waarmee Whatsapp-gebruikers verzonden berichten kunnen aanpassen.

"Beast of luck"

Meta-CEO Mark Zuckerberg gaf zelf via Facebook al een voorproefje van de nieuwe functie. Zo schreef hij in een Whatsapp-bericht "Beast of luck", maar corrigeerde hij dat door "Best of luck" te typen. Om een verzonden bericht aan te passen hoef je het alleen maar ingedrukt te houden, waarna er een menu verschijnt waarin de nieuwe optie zichtbaar is.

Let wel: berichten kunnen alleen binnen vijftien na verzending gecorrigeerd worden.Berichten die eenmaal zijn aangepast, krijgen een notificatie mee waaraan de ontvanger kan zien dat deze zijn bewerkt. Eerdere versies van de berichten zullen niet zichtbaar zijn.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Binnenkort wereldwijd beschikbaar

Volgens Meta, het bedrijf achter onder meer Facebook en Instagram, hebben gebruikers al langer behoefte aan de nieuwe functie in Whatsapp. Tot nu was het zo dat berichten volledig verwijderd moesten worden om gecorrigeerd te worden. Vooralsnog is het onduidelijk wanneer de nieuwe functie beschikbaar wordt, maar volgens Meta moet deze 'in de komende weken' wereldwijd uitgerold worden.

Ster advertentie
Ster advertentie