Games & gadgets

WhatsApp komt met persoonlijke vergrendeling voor 'intieme' gesprekken

foto: WhatsApp
  1. Newschevron right
  2. WhatsApp komt met persoonlijke vergrendeling voor 'intieme' gesprekken

WhatsApp komt met een update die als muziek in de oren zal klinken bij mensen die veel waarde hechten aan hun privacy. Met de nieuwe ontwikkeling kun je namelijk privé chats extra beveiligen, zodat alleen jij daar toegang tot hebt. De berichtendienst schrijft in hun blog dat de functionaliteit in het leven groepen is voor mensen die intieme berichten, chats met pikante foto's en andere persoonlijke gesprekken willen opbergen. Die chats kunnen vervolgens alleen ontgrendeld worden met een wachtwoord, gezichtsherkenning of vingerafdruk.

Nuttig voor iedereen

Volgens WhatsApp kan de nieuwe functionaliteit nuttig zijn voor verschillende soorten gebruikers. "We denken dat deze functie goed is voor mensen die hun telefoon soms moeten delen met een familielid. Maar ook voor de momenten dat iemand anders je telefoon vasthoudt precies op het moment dat er een extra speciale chat binnenkomt", valt er te lezen in de blog.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vergrendelen

Het vergrendelen werkt heel eenvoudig: selecteer een contactpersoon of groep en druk op de vergrendelknop. De geselecteerde chat wordt dan in een apart tabblad geplaatst, zodat deze niet langer tussen je openbare gesprekken te vinden is. Om de chat te openen, moet je je vervolgens verifiëren middels een vingerafdruk, wachtwoord of gezichtsherkenning.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Aangepaste wachtwoorden

WhatsApp kondigt voor de komende maanden nog meer updates aan. Zo maakt het bekend dat het mogelijk wordt om aangepaste wachtwoorden voor je gesprekken in te stellen. "Daarmee kun je een uniek wachtwoord gebruiken dat niet hetzelfde is als het wachtwoord dat je voor je telefoon gebruikt", aldus de berichtendienst.

Ster advertentie
Ster advertentie