Games & gadgets

Spotify verhoogt prijzen in Nederland

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Spotify verhoogt prijzen in Nederland

Gebruikers van Spotify opgelet! De populaire streamingdienst heeft vandaag de maandprijzen van alle abonnementen verhoogd in Nederland. De prijsverhoging variëren van 1 tot 3 euro extra per maand.

Tot 3 euro duurder

Leuk nieuws is het uiteraard niet dat de abonnementsprijzen hoger zijn, maar voor velen zullen de prijsverhogingen waarschijnlijk wel te overzien zijn. Zo vraagt Spotify sinds vandaag 10,99 euro in plaats van 9,99 euro per maand voor een Premium-abonnement. Voor een Duo-abonnement betalen gebruikers nu 2 euro extra per maand, wat neerkomt op 14,99 euro. Verder wordt het Family-abonnement, voor maximaal zes gebruikers, 18 euro per maand en betalen studenten met een Student-abonnement 6 euro, wat respectievelijk 3 en 1 euro duurder is.

De prijzen gaan overigens direct in voor nieuwe abonnees. Bestaande abonnees hoeven nog nergens voor te vrezen, aangezien de prijzen op termijn verhoogd worden voor hen. Wanneer dat precies gebeurt is nog onduidelijk.

Geen abo?

Heb je helemaal geen abonnement op Spotify, maar maak je wel gebruik van de streamingservice? Dan verandert er niets voor je en kun je naar hartenlust gratis muziek blijven streamen. Uiteraard blijf je wel reclames horen tussen tracks door en zijn beperkte functies beschikbaar in de Spotify-app.

Niet verrassend

Het is voor het eerst dat Spotify de prijzen verhoogt in Nederland. Geheel verrassend is het echter niet dat een abonnement op de muziekdienst duurder is geworden. Spotify-CEO Daniel Ek liet tijdens de bekendmaking van de kwartaalcijfers in april al weten dat de verandering eraan zat te komen. Daarnaast betalen gebruikers al sinds 2010 hetzelfde bedrag voor een Premium-abonnement.

Ster advertentie
Ster advertentie