Music

Boef bereikt top 5 wereldwijde Spotify Charts met nieuw album 'Luxeprobleem'

foto: Instagram: @boef
  1. Newschevron right
  2. Boef bereikt top 5 wereldwijde Spotify Charts met nieuw album 'Luxeprobleem'

Na een maand uitstel was het afgelopen vrijdag eindelijk zover: fans konden eindelijk weer genieten van een gloednieuw album van Boef. Het uitstellen van Luxeprobleem heeft Boef totaal geen windeieren gelegd, want het album lijkt erg goed in de smaak te vallen bij luisteraars. In zoverre zelfs dat de rapper het afgelopen weekend de vijfde plek wist te bemachtigen in de wereldwijde Spotify Album Debuts Chart.

'WTF gap'

Boef deelde het nieuws gisteravond met zijn 1,5 miljoen volgers op Instagram. "Mijn album staat gewoon op nummer 5 wereldwijd. WTF gap", schrijft hij in de caption onder de post. De rapper liet onder andere de succesvolle countryzanger Jordan Davis en de Franse afro-artiest Tayc achter zich.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Komt regelmatig voor

Het komt regelmatig voor dat Nederlandse rappers erg hoog op de Spotify Album Debuts Chart staan. Zo bereikte Ronnie Flex met zijn album Altijd Samen nummer 9 op de lijst. Ook wisten Lijpe en Kevin in het najaar van 2021 respectievelijk met de albums Selfmade en Grote Versnelling de 10e en 4e plek te bemachtigen op de chart.

Uitstel

Boef onthulde in december vorig jaar de titel en cover van het album Luxeprobleem en kondigde tegelijkertijd aan dat de plaat op 20 januari zou verschijnen. Halverwege januari maakte de rapper bekend dat hij het album wilde uitstellen tot 17 februari om nog meer singles uit te brengen. Sindsdien bracht hij de hitsingles Probleem, Natte Sokken en Herinnering uit.

Ster advertentie
Ster advertentie