Entertainment

Boef betrokken bij vuurwerkongeluk

foto: Instagram/ boef
  1. Newschevron right
  2. Boef betrokken bij vuurwerkongeluk

Ondanks een geldend vuurwerkverbod op een aantal plekken in Nederland is er tijdens de jaarwisseling behoorlijk wat vuurwerk afgestoken. Zo ook bij Boef thuis. Hij besloot met een paar vrienden wat siervuurwerk af te steken, maar in een video die hij op TikTok plaatste is te zien hoe het werk te vroeg ontploft, waardoor een bezoek aan het ziekenhuis niet voorkomen kon worden.

Vuurwerk ontploft te vroeg

In een video die de rapper op TikTok plaatste en kort daarna weer verwijderde, ziet de kijker hoe Boef samen met twee vrienden vuurwerk aansteekt in de tuin bij zijn huis in Almere. Vervolgens is te zien dat het vuurwerk te snel afgaat, waardoor Boef en zijn vrienden in de explosie terechtkomen.

Bezoek aan het ziekenhuis

Ondanks dat Boef en zijn vrienden midden in de explosie stonden, is de schade gelukkig beperkt. In de video is te zien hoe één van zijn vrienden op een paar brandwonden op zijn hand na niets mankeert. Na een bezoekje aan de spoedpost verlaat zijn vriend het ziekenhuis met een hand in het gips. "Hij mag van geluk spreken dat hij zijn vingers nog heeft", aldus de rapper.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kapotte Dior jas

Behalve de brandwonden van zijn vriend komt Boef er zelf ook niet helemaal zonder kleerscheuren vanaf. Naast een klein wondje op zijn hand, is te zien hoe de Dior jas van de rapper de explosie niet helemaal heeft overleefd. Hij sluit zijn video af met een les voor zijn volgers. "Kids, dit is een les voor jullie allemaal, pas op met vuurwerk."

Vuurwerkverbod

Er is veel te doen om het afsteken van vuurwerk. Het afsteken van het goed zorgt jaarlijks voor veel slachtoffers en overlast, waardoor sommige mensen pleiten voor een nationaal vuurwerkverbod. Steden als Amsterdam, Rotterdam en Apeldoorn besloten dit jaar om zo'n verbod in te stellen. Toch werd er ook in deze steden nog veel vuurwerk afgestoken.

Ster advertentie
Ster advertentie