Entertainment

Boef over kritiek op track met Lil Kleine: "We zijn allemaal mensen en maken fouten"

foto: RTL
  1. Newschevron right
  2. Boef over kritiek op track met Lil Kleine: "We zijn allemaal mensen en maken fouten"

Boef dropte afgelopen vrijdag zijn langverwachte album Luxeprobleem na een radiostilte van zo'n twee jaar. Voorafgaand aan de release van de plaat dropte Boef vijf singles die allemaal regelrechte hits werden. Voor zijn meest recente single kreeg hij echter een hoop kritiek te verduren. Op het nummer Herinnering werkt hij namelijk samen met Lil Kleine, die momenteel omstreden is vanwege de mishandeling van zijn ex Jaimie Vaes. Boef schoof afgelopen zaterdag aan bij Humberto op zaterdag om te praten over onder andere de veelbesproken samenwerking.

"Hij is een goede vriend"

Humberto erkent dat Herinnering momenteel een groot succes is, aangezien de single de meest gestreamde track binnen 24 uur ooit is op Spotify. Maar tegelijkertijd vraagt de presentator zichzelf af waarom Boef ervoor koos om samen te werken met Lil Kleine op het nummer. "Vooropstaand, hij is een goede vriend mij", zegt Boef. "Ik ken hem al jaren. Natuurlijk, nadat die situatie gebeurde, was ik waarschijnlijk de eerste die hem belde en zei: 'Bro, wat doe je nou allemaal?'. Maar we blijven mensen en we maken fouten. Zoals je hebt kunnen zien, is hij gelijk naar Thailand gegaan om aan zichzelf te werken."

Daarnaast zegt de rapper dat hij er niets in ziet om Lil Kleine het zwijgen op te leggen. "Om heel eerlijk te zijn. Ik geloof gewoon niet in de cancelcultuur, man. Ik geloof niet dat dat iemand helpt. Ik geloof erin dat als jij een fout maakt dat je jezelf moet herpakken en dat heeft hij het afgelopen jaar gedaan. Ik heb hem die track opgestuurd en ik denk dat het een van z'n beste verses is die ik heb gehoord. Ik ben blij dat ik het heb gedaan."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Geen slecht persoon"

De Luxeprobleem-rapper vertelt verder wat zijn kijk is op de zaak van Lil Kleine en Jaimie Vaes. "Ik ken Kleine. Hij is geen slecht persoon. Hij zat verwikkeld in een toxic relatie. Waarschijnlijk kwam het van beide kanten en is hij zichzelf een beetje verloren. Zoals heel Nederland weet is hij opgegroeid in bekendheid en ik kan mij niet voorstellen dat hier in het publiek mensen zijn die tussen de 19 en 25 jaar niet de fout in zijn gegaan. Alleen het verschil is dat er bij ons altijd een camera op ons gericht staat."

Volgens Boef stond niemand te trappelen om de gastbijdrage van Lil Kleine op Herinnering. Zelfs zijn manager en platenmaatschappij, Sony Music, waren tegen de samenwerking, maar de rapper koos ervoor om zijn gevoel te volgen. "Dat hij [Lil Kleine] misschien veroordeeld wordt, betekent niet dat hij geen stem meer heeft", aldus Boef. "Hij is ook een mens en heeft ook gevoelens. Als hij wat te zeggen heeft, mag hij dat doen en voor mijn gevoel is hij nog best binnen de lijntjes gebleven."

"Dit heeft me miljoenen gekost"

In het gesprek met Humberto komen ook fouten die Boef in het begin van zijn carrière maakte ter sprake. Zo werd hij links en rechts gecanceld nadat hij in zijn vlogs een groepje vrouwen kechs noemde en een politieagente vernederde. "Dat heeft me miljoenen gekost. Tot de dag van vandaag word ik niet op de radio gedraaid en de grootste festivals boeken me niet meer. Ik heb er nog steeds last van. Ja, ik heb fouten gemaakt en wat mensen uitgescholden, maar als ik zie wat er nu allemaal in de wereld gebeurt. Ik zag laatst iemand snuiven op het podium en zij staan nog steeds op elk festival."

Hoewel Boef het oneerlijk vindt dat hij destijds gecanceld werd, zegt hij er wel begrip voor te hebben. "Ik zie ook wel in dat ik toen een heel ander persoon was, dus ik snap het ergens ook wel. Inmiddels ben ik rustiger en volwassener geworden. Ik heb nu het besef dat ik een voorbeeldfunctie heb. Je kan op mijn 22e wel tegen me zeggen: 'Hey, je hebt een voorbeeldfunctie.' Maar als ik dat zelf niet voel dan is het moeilijk om dat te laten zien aan mijn fans."

Tweede kindje

Aan het einde van het gesprek met Humberto deed Boef nog een grote onthulling. De rapper en zijn vrouw kregen op 1 januari vorig jaar een dochtertje en zijn nu in verwachting van hun tweede kindje. "Ik krijg over een paar weken een jongetje. Daar ben ik wel echt superblij mee." Volgens Boef heeft het vaderschap een enorme impact op hem gehad. "Het is heel cliché om te zeggen, maar het is het allermooiste wat er is. Dan besef je echt dat niets ertoe doet. Geld maakt niets uit en succes boeit me niet als ik mijn kleine in mijn armen heb en Teletubbies zit te kijken. Er is niks mooier dan dat."

Ster advertentie
Ster advertentie