Games & gadgets

Elon Musk toch bereid Twitter te kopen voor 44 miljard dollar

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Elon Musk toch bereid Twitter te kopen voor 44 miljard dollar

Elon Musk heeft bevestigd toch Twitter te willen kopen voor dezelfde prijs die hij eerder had geboden. In juli trok hij het bod van 44 miljard dollar nog in.

Overeenkomst

In april van dit jaar kwamen Elon Musk en Twitter overeen over een bedrag van 44 miljard dollar voor de overname van het platform. Even later kreeg de rijkste man ter wereld echter spijt van dat besluit en besloot hij het bod in te trekken. De reden was toen dat hij erachter zou zijn gekomen dat Twitter veel minder menselijke gebruikers heeft dan dat het platform beweert en veel meer geautomatiseerde accounts of bots.

Sindsdien raakten Musk en Twitter verwikkeld in een juridische strijd waarbij het platform Musk aan de overeenkomst probeerde te houden. Die zaak zou deze maand beginnen, maar lijkt nu misschien wel overbodig te worden doordat Musk zich toch aan overeenkomst wil houden.

X

Bloomberg meldde gisteren dat Musk de deal toch wil voortzetten, mogelijk om een rechtszaak te ontlopen. Dat nieuws is nog niet bevestigd, maar Musk heeft de geruchten gevoed met een tweet waarin hij zegt: "Twitter kopen versnelt het proces voor het creëren van X, de alles-app", tweette hij. Over de X-app is nog weinig bekend, behalve dat Musk een alles-in-één-app wil maken waardoor gebruikers niet constant tussen verschillende apps hoeven te schakelen. Twitter zou dan dus onderdeel worden van X.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie