Games & gadgets

Roblox verwijdert kindergames die gevecht Rusland en Oekraïne nabootsen

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Roblox verwijdert kindergames die gevecht Rusland en Oekraïne nabootsen

Roblox, het grootste gameplatform voor kinderen, heeft twee spellen verwijderd die zich afspelen tegen de achtergrond van de oorlog in Oekraïne. In de spellen konden spelers als Russen of Oekraïners de strijd met elkaar aangaan en elkaar doden.

Melding

De BBC maakte een melding bij Roblox over de games die toch wat ongepast waren. Vier uur na de melding werden de games al verwijderd. Volgens Roblox schonden de games inderdaad de regels van de spelletjeswebsite.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

War on Larkiv: Ukraine

Een van de spelletjes, genaamd War on Larkiv: Ukraine, was ook even te zien op de pagina met uitgelichte spellen en was populair onder de gamers. In de afgelopen week werd het spel namelijk zo'n 90.000 keer gespeeld. Het spel speelt zich af in een fictieve stad die veel wegheeft van Charkov, een stad in Oekraïne waar de afgelopen maanden honderden mensen zijn omgekomen door de oorlog. Gamers kregen in dit spel de keuze of ze aan de Russische of Oekraïense kant wilden vechten.

Battle for Ukraine

In het andere spel, genaamd Battle for Ukraine, konden de spelers bombardementen op steden als Marioepol bekijken terwijl zij hun gevechtsstrategie verder ontwikkelden. De stad in Oekraïne werd eerder dit jaar grotendeels verwoest door het Russische leger. Battle for Ukraine was al maanden te spelen op Roblox.

Ster advertentie
Ster advertentie