Games & gadgets

Britse jongen (17) opgepakt op verdenking van hacken Rockstar Games

foto: Rockstar Games
  1. Newschevron right
  2. Britse jongen (17) opgepakt op verdenking van hacken Rockstar Games

In Londen heeft de politie in samenwerking met de Amerikaanse federale politiedienst (FBI) een zeventienjarige jongen opgepakt. De jongen zou verantwoordelijk zijn voor het hacken van gamebedrijf Rockstar Games en het lekken van de Grand Theft Auto 6-video's.

Uber

De minderjarige jongen werd afgelopen donderdag opgepakt in zijn woonplaats Oxfordshire op verdenking van hacking. De arrestatie zou niet alleen in verband gebracht worden met de hack op Rockstar Games, maar mogelijk ook met de hack van Uber afgelopen week. Uber zei eerder deze week dat de desbetreffende hacker lid was van de bekende hackersgroep Lapsus$.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Lapsus$

Hackersgroep Lapsus$ was eerder al verantwoordelijk voor het hacken van grote bedrijven zoals Microsoft en Okta. Begin dit jaar werden er al zeven jongeren onder de 21 gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de hackersgroep. De leider van de groep zou zelf ook een minderjarige Britse jongen zijn. De zeventienjarige jongen die is opgepakt voor het hacken van Rockstar Games wordt verdacht bij dezelfde groep te horen.

Ster advertentie
Ster advertentie