Games & gadgets

Ontwikkelaar Hangar 13 bevestigt dat nieuwe 'Mafia'-game in de maak is

foto: Hangar 13
  1. Newschevron right
  2. Ontwikkelaar Hangar 13 bevestigt dat nieuwe 'Mafia'-game in de maak is

Ontwikkelaar Hangar 13 heeft eindelijk goed nieuws voor fans van de Mafia-games. De Mafia 3-ontwikkelaar heeft via zijn website bevestigd dat er een gloednieuw deel in de maak is.

20 jaar Mafia

In een uitgebreid artikel op de website van Hangar 13 blikken algemeen directeur Roman Hladík en productiehoofd Tomáš Hřebíček terug op de gehele franchise. Afgelopen zaterdag was het namelijk precies twintig jaar geleden dat het eerste deel in de reeks het levenslicht zag. Aan het einde van het artikel onthult Hladík dat fans ook de komende jaren nog van Mafia kunnen genieten in de vorm van een nieuwe Mafia-game.

"Ik ben blij om te melden dat we zijn begonnen aan een geheel nieuw Mafia-project", aldus Hladík. "Hoewel het nog jaren op zich laat wachten en ik er verder niks over kan delen, zijn we erg enthousiast om te blijven werken aan deze geliefde franchise en onze spelers te vermaken met nieuwe verhalen."

Eerdere games van Hangar 13

De meest recente hoofdgame in de Mafia-reeks is het matig ontvangen Mafia 3. Dat was de eerste game in de serie die werd ontwikkeld door Hangar 13. In 2020 maakte de Tsjechische ontwikkelaar ook de remake van het eerste deel en de remasters van de twee vervolgen.

Terug in de tijd?

In mei deed het gerucht al de ronde dat er een gloednieuwe Mafia-game in de maak is bij Hangar 13. Naar verluidt gaat het om een prequel en draait het verhaal om het personage Don Salieri, die ook te zien is in het eerste deel, en speelt de game zich af aan het einde van de negentiende eeuw en het begin van de twintigste eeuw.

Ster advertentie
Ster advertentie