Games & gadgets

'Russische taal verwijderd uit aankomende Batman-game 'Gotham Knights'

foto: Warner Bros.
  1. Newschevron right
  2. 'Russische taal verwijderd uit aankomende Batman-game 'Gotham Knights'

Russischtalige gamers kunnen in de aankomende Batman-game Gotham Knights geen Rusissche taalopties selecteren. Die zouden namelijk zijn verwijderd uit de game. Daarnaast zou Gotham Knights niet meer uitgebracht worden in Rusland.

Oorlog in Oekraïne

Dat meldt The Happy Warrior op basis van bronnen dichtbij ontwikkelaar WB Games Montreal, bekend van Batman: Arkham City en Batman: Arkham Origins. De reden voor het verwijderden van de taalopties zou de Russische invasie in Oekraïne zijn. Ook blijkt dat de Russische taalondersteuning is verdwenen op de Steampagina van Gotham Knights. Naar verluidt gaat WB Games Montreal het budget dat oorspronkelijk bedoeld was voor de Russische taallokalisatie gebruiken voor andere aspecten van de game.

Gecanceld

Onlangs deed het gerucht de ronde dat de PlayStation 4- en Xbox One-versies van Gotham Knights gecanceld zouden zijn, omdat ze in ontwikkeling waren bij een Russische ontwikkelaar. Bronnen melden echter aan de The Happy Warrior dat de game om andere redenen zou zijn geannuleerd.

Lastig voor gamers

Hoewel de Russische taal mogelijk verwijderd zou zijn vanwege de oorlog in Oekraïne is de kans groot dat gamers in andere landen ook hinder zullen ondervinden van het weglaten van de Russische taalopties. Zo worden games in verschillende Oost-Europese landen, waaronder Oekraïne, vaak in het Russisch gespeeld.

Ster advertentie
Ster advertentie