Games & gadgets

Is Amazon's gamingstreamingdienst Luna het gamen van de toekomst?

  1. Newschevron right
  2. Is Amazon's gamingstreamingdienst Luna het gamen van de toekomst?

Alsof de keuzestress met de nieuwe Xbox en PlayStation nog niet groot genoeg was, komt Amazon na Google ook met een eigen streamingdienst voor videogames: een soort Spotify voor videogames dus. Sinds donderdag is Luna beschikbaar in de Verenigde Staten. Gebruikers kunnen de games spelen op hun pc en op Fire TV, de mediaspeler van Amazon. Wanneer het platform beschikbaar is in Europa, is nog niet duidelijk.

Concurreren met xbox en playstation?

Een platformdienst lanceren terwijl de gloednieuwe Xbox en Playstation voor de deur staan. Is dat wel zo'n goed idee? Jan Meijroos van Mashable Benelux kan hier meer over vertellen. "Er is nog geen officiële Europese lanceerdatum, maar er komt wel een 'early access periode'. Beter wachten ze tot het PS5 en Xbox Series X-geweld even achter hen ligt want dáár gaat het over dit najaar. Ik denk overigens eerder dat Luna zal concurreren met Google Stadia."

"Streaming is vooral het gemak van één druk op de knop en gaan in combinatie met een all you can eat buffet aan speltitels"

google vs. amazon

Stadia is Google's vergelijkbare gaming streaming dienst die tot dusver niet heel succesvol is volgens Jan. "Dergelijke diensten vormen wel een andere tak van sport, omdat mensen echt van een merk als Xbox, Nintendo of PlayStation houden, naar een streamingdienst is puur een portaal naar games. Er is dus wel sprake van concurrentie maar alles staat en valt bij de pricing en de content die wordt aangeboden. Je gaat op Luna geen Xbox - of PlayStation exclusive titels vinden. Streaming is vooral het gemak van één druk op de knop en gaan in combinatie met een all you can eat buffet aan speltitels."

Luna geeft toegang tot games als Resident Evil 7, Control en Brothers: A Tale of Two Sons. Later dit jaar komt er ook een Ubisoft-kanaal bij waar je een abonnement op kunt krijgen. Het is de bedoeling dat Amazon meer van dit soort themakanalen voor gameproducenten gaat bieden zodat je altijd toegang hebt tot de nieuwste games wanneer ze uitkomen.

Amazon's world domination

Amazon is vooral groot in Amerika. Hoe succesvol kan Luna in Europa zijn? "Amazon heeft overal zijn tentakels in verankerd en wordt steeds groter", legt Jan uit. "De combinatie met Twitch is een grote troefkaart. Straks bieden ze all-in-pakket aan: Twitch, Amazon Prime, thuisbezorging van Amazon.nl en Luna.... En dat voor een scherpe prijs? Dan kan het wel eens heel hard gaan."

De streamingdienst in Amerika zal 6 dollar per maand gaan kosten, een optionele controller kost 60 dollar. Wat de prijzen in Europa zullen zijn, is nog niet bekend.

Ster advertentie
Ster advertentie