Lifestyle

Nick hoort na avondje stappen dagelijks treinen van spoor wisselen in zijn oor

foto: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. Nick hoort na avondje stappen dagelijks treinen van spoor wisselen in zijn oor

Heb je dit weekend keihard gefeest en stond je toevallig vlak bij de speakers? Dan had je die avond in je bed mogelijk nog last van een sicke suis in je oren. Dat het nog erger kan, vertelde Nick Strijbos vandaag bij Turn Up. Nick heeft Tinnitus en hoort de hele dag een geluid dat vergelijkbaar is met een trein die van spoor wisselt.

Tinnitus

Nick vertelde Giorgio en Vanessa dat hij Tinnitus heeft sinds het eerste feestje dat hij bezocht: "Op mijn eerste feestje als zestienjarige kwam een vrij harde vrouwenvocaal in het nummer. Het geluid klapte en sindsdien heb ik de oorsuizen behouden."

Tinnitus is een vorm van gehoorschade waarbij je geluiden hoort, zonder dat er een externe geluidsbron is. Je kan het door verschillende oorzaken krijgen, maar vaak is lawaai de boosdoener.

Zelfmoordneigingen

Nick weet tegenwoordig hoe hij om moet gaan met Tinnitus, maar hij vertelde Giorgio en Vanessa dat het een paar jaar geleden wel anders was: "Nu heb ik redelijk de controle, maar een paar jaar geleden had ik zelfs zelfmoordneigingen. Normaal ben ik van het praten, maar op dat moment niet. Uiteindelijk ging ik toch naar een psycholoog en die heeft mij flink vooruit geholpen."

Gehoorbescherming

De geluiden van de treinwissels heeft Nick inmiddels weten te accepteren en daarom zet hij zich nu in om andere mensen bewust te maken van Tinnitus. Ook jij kan het voorkomen door gehoorbescherming te dragen als je gaat stappen: "Dan zie je er maar minder mooi uit op die avond, maar het maakt je leven wel een stuk makkelijker", aldus Nick.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie