Lifestyle

11 dingen die je nooit tegen je kapper moet zeggen

  1. Newschevron right
  2. 11 dingen die je nooit tegen je kapper moet zeggen

Wanneer je bij de kapper zit voor een frisse haircut moet je goed oppassen met wat je tegen hem of haar zegt. Eén woordje kan namelijk het einde betekenen van jouw lange lokken of ervoor zorgen dat je de kapsalon verlaat met tranen in je ogen. Daarom hier elf dingen die je beter niet tegen je kapper kan zeggen.

1. doe maar lekker kort

Dit is waarschijnlijk de meest gemaakte fout. Natuurlijk kun je zeggen dat je het lekker kort wil en dat er een flink stuk af mag, maar tel daar in je hoofd dan altijd tien centimeter extra bij op. Want voor kappers is dit het teken dat ze los mogen met de schaar.

2. Ik wil het precies zoals...

Natuurlijk is het handig als je duidelijk kan laten weten aan je kapper wat voor kapsel je in gedachte hebt, maar precies de look van een celebrity namaken gaat niet lukken. Grote kans dat het niet bij je gezicht staat of dat het simpelweg niet werkt bij jouw haar.

3. Ik wil iets anders. Maar niet dit. en ook niet dat

Wat is anders? Stekeltjes, blauw haar, kaal? Als je vervolgens niet bereid bent om de kapper grote veranderingen aan te laten brengen omdat je toch liever 'alleen de puntjes eraf' wilt, gaat het niet werken.

4. De vorige keer heb ik het zelf/heeft de andere kapper het gekleurd

Verrader! Je komt nu weer terug bij je oude, vertrouwde kapper om het op te laten knappen. Oké, eerlijkheid duurt het langst. Grote kans dat hij/zij sowieso al wel gezien had dat je bent vreemdgegaan.

5. Doe maar wat jij wil

Dat is vragen om problemen. Je snapt natuurlijk ook wel dat je kapper hier helemaal niks mee kan.

6. DOE MAAR LEKKER PRAKTISCH, WANT IK DOE NOOIT IETS AAN M'N HAAR

Praktisch staat zo goed als gelijk aan kort of forever in een paardenstaart. Van 'ik doe nooit iets aan m'n haar' word je kapper waarschijnlijk ook niet heel vrolijk.

7. Misschien kan je beter...

Je kapper heeft een opleiding gevolgd en weet heus wel wat hij of zij aan het doen is (als het goed is). Als je denkt dat je het beter weet, kun je het beter zelf doen. Maar dan kom je waarschijnlijk weer uit bij punt 4.

8. heb je het al gehoord?!

Bij de kapper in de stoel heb je alle tijd om te kletsen. De meeste kappers doen daar graag aan mee. Onthoud wel dat ze de hele wijk/dorp/stad in de stoel krijgen. Uitgebreid vertellen over je privéleven van jezelf of je buurvrouw is dus misschien niet zo handig.

9. Hoe gaat het bij jou op werk?

Weet waar je aan begint als je vraagt naar je kappers werksituatie. Grote kans dat hij of zij losbarst over de slechte werkomstandigheden, lange dagen of lage salaris.

10. Ja hoor, heel mooi!

Zeg dit niet als het niet waar is. Ben gewoon eerlijk zodat je de volgende keer wél vrolijk naar buiten loopt.

11. DOE MAAR LEKKER KORT EN PITTIG!

Spreekt voor zich.

Ster advertentie
Ster advertentie