Naar homepage
Lifestyle

Met datingapp Breeze skip je swipen en ga je metéén op date

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Met datingapp Breeze skip je swipen en ga je metéén op date

Datingapps: veel mensen hebben er een haat-liefdeverhouding mee. Eindeloos swipen, de ongemakkelijke gesprekken (want waar héb je het over met iemand die je niet kent) en matches die lang niet altijd resulteren in een date: het vinden van je nieuwe liefde vergt enige discipline. Met de datingapp Breeze skip je al dat swipen en ga je metéén op date. Bedenker Marsha Goei vertelt erover in Start met Fernando.

Deze datingapp zorgt ervoor dat jij meteen kan afspreken!

Hoe werkt het?

Je maakt net als bij andere datingapps een profiel aan, die bij Breeze wel iets uitgebreider is: "Je kan niet wegkomen met een wazige foto of een selfie met een zonnebril", vertelt Marsha, "je moet ook enkele vragen beantwoorden over jezelf."

Vervolgens kom je in de matchrondes. Je krijgt elke dag twee profielen opgestuurd, die op basis van een slim algoritme gekozen zijn. Je hebt dan 24 uur om het profiel te bekijken en, indien enthousiast, te beantwoorden. "Als je dan een match hebt, kan je niet chatten maar sturen wij je meteen een datumprikker met de vraag wanneer je kan. Daarna sturen we een locatie en tijdstip. Daar ontmoeten jullie elkaar."

Veiligheid

Het kan best spannend zijn om met iemand af te spreken waar je nog nooit mee hebt gesproken. Om veiligheid te waarborgen, organiseert Marsha de dates normaal gesproken bij horecapartners. Het personeel is dan ook op de hoogte dat er een eerste date plaatsvindt en houdt "op een niet creeypy manier" een oogje in het zeil. De horeca is natuurlijk al een tijdje dicht, daarom organiseren ze nu wandeldates. "Je spreekt af voor een tentje, daar kan je wat afhalen. Het is op klaarlichte dag, dus hartstikke veilig", legt Marsha uit.

Niet komen opdagen

En wat nou als je helemaal gedressed bij dat tentje staat en je date doodleuk niet komt opdagen? Ook daar is aan gedacht: Breeze biedt namelijk een hotline aan die je 24/7 kan bellen. Vaak krijg je dan Marsha aan de telefoon, die vervolgens de persoon die niet is komen opdagen opbelt om te checken waar diegene is. "Meestal krijg je dan iemand aan de telefoon die nog brak in bed ligt. We gooien diegene dan van het platform af, behalve als ze een heel goed excuus hebben. Maar dat er iemand niet komt opdagen, komt gelukkig niet vaak voor."

Elkaar nog een keer zien

Dus geen eindeloos geswipe meer, maar meteen met elkaar op date. Het zou best eens de toekomst kunnen zijn. Breeze heeft in ieder geval al voor leuke dates gezorgd: 40% gaf na hun romantische rendevouz aan elkaar nog weleens te willen zien.

Ster advertentie
Ster advertentie