Lifestyle

7 hacks om je koffer eindelijk eens een keer goed in te pakken

foto: Giphy
  1. Newschevron right
  2. 7 hacks om je koffer eindelijk eens een keer goed in te pakken

Het gevoel dat je op vakantie gaat, is heerlijk. Ontspannen, even niks doen, shoppen, of juist de wereld zien op jouw manier. Maar je koffer moet ook ingepakt worden en niet iedereen is daar een ster in. Dus, bij deze: zeven hacks om je koffer eindelijk eens een keer goed in te pakken.

1. Oprollen

Niet opvouwen, maar oprollen. Zo bespaar je niet alleen ruimte, maar ook je kleding blijft ongekreukt! En die extra ruimte komt trouwens ook echt goed uit als je misschien wat mee terug wil nemen van je vakantiebestemming.

2. lucht eruit persen

Doe je ondergoed en zwemspullen in een hersluitbaar plastic vliegtuigzakje. Je kan - net zoals bij een vacuümzak - namelijk ook de lucht eruit persen. Doordat je ondergoed tegen elkaar aan gedrukt wordt, scheelt het een klein beetje ruimte en slingeren je strings of boxershorts niet rond in je koffer.

3. boterhamzakje

Toiletartikelen die kunnen lekken, moet je goed inpakken. Dus, zomaar los in je koffer gooien is geen optie. Heb bijvoorbeeld flesjes shampoo en bodylotion? Zorg dan dat je het eerst in een vastgeknoopt boterhamzakje doet en daarna pas in je toilettas stopt. Om het een extra beschermlaagje te geven, is het ook nog een idee dat je het in je handdoek wikkelt.

4. meteen aantrekken

Schoenen en slippers moeten natuurlijk ook mee. Het is soms lastig om een keuze te maken, maar zorg er in ieder geval ervoor dat je de schoen die de meeste ruimte in beslag neemt, al aanhebt op de dag dat je vertrekt. De schoenen die je in je koffer doet, kan je daarvoor ook nog in een plastic zak stoppen. Zo worden je ingepakte kleren niet vies.

5. Schoenen vullen

Vul je schoenen met bijvoorbeeld sokken. Dat klinkt op zich wel logisch toch?

6. bovenop

Wil je nette kledingstukken mee? Dan moet je ze ab-so-luut niet onderaan leggen. Doe maar plat bovenop. Zo kan je ze meteen uit je koffer halen en ophangen als je op je bestemming bent aankomen.

7. boeken verdelen

Boeken meenemen op vakantie wordt veel gedaan, maar het is nogal zwaar en neemt veel ruimte in beslag. Oprollen kan niet, in een vacuümzak stoppen heeft geen zin en in je schoenen past het ook niet. Hiervoor geldt: kiezen en verdelen. Als je aan één boek niet genoeg hebt en een e-reader ook niks vindt, kun je er in ieder geval eentje in je handbagage meenemen. Die andere past hopelijk nog wel in je koffer...

Ster advertentie
Ster advertentie