Lifestyle

7 musea die wél een bezoekje waard zijn

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. 7 musea die wél een bezoekje waard zijn

Musea bezoeken saai? Sommige misschien wel, maar andere zijn zeker wel een bezoekje waard. Dus of je nu voor school nog verplicht een paar musea moet bezoeken of juist iemand bent die in de schoolvakantie met plezier naar het museum gaat, misschien zit er voor jou iets leuks tussen in deze lijst.

1. STREET ART MUSEUM AMSTERDAM

Het Street Art Museum in Amsterdam is niet écht een museum, want de kunstwerken hangen door half Amsterdam. Elke dag om 11 uur vertrekt er een gids naar Amsterdam Nieuw-West om een groep bezoekers langs verschillende stukken straatkunst te leiden. De lokale gidsen vertellen de bijzondere verhalen achter de kunstwerken.

2. MUSEUM ROTTERDAM: PARTY PEOPLE

Als je een echte Rotterdammer bent, is de tentoonstelling Party People van Museum Rotterdam misschien iets voor jou. In de tentoonstelling wordt het huidige uitgaansleven van Roffa vergeleken met de dance- house- en hiphopcultuurvan de beruchte jaren negentig. Toen was Rotterdam namelijk nog the place to be als je van een goed feestje hield. Onder andere woordkunstenaar Derek Otte werkte mee aan Party People.

3. Museum Voorlinden

Museum Voorlinden in Wassenaar is de perfecte plek voor fanatieke Instagrammers. In dit museum waar moderne kunst tentoongesteld wordt, zijn veel fotogenieke kunstwerken te vinden. Zoals de surrealistische Swimming Pool van Leandro Erlich die je hieronder ziet. Museum Voorlinden is een privémuseum dat is opgestart door fanatieke kunstverzamelaar Joop Caldenborgh.

4. Humanity House

In het Humanity House in Den Haag nemen acht mensen uit verschillende delen van de wereld je mee in hoe zij het vluchten hebben ervaren. Bruce Cerew uit Nigeria maakte als kindsoldaat de oorlog in Liberia mee, Lidija Zelovic uit voormalig Joegoslavië, werd door haar vader in een vliegtuig het land uit gezet en de Irakese Akhrat Selevani deelt hoe het voor haar was om acht jaar lang in allerlei Nederlandse asielzoekerscentra te wonen en te wachten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

5. Tropenmuseum

De Cool Japan-tentoonstelling in Het Tropenmuseum in Amsterdam is kawaii,oftewel schattig. De tentoonstelling, die eerder een recordaantal bezoekers in Museum Volkenkunde trok, brengt de wereldwijde fascinatie voor Japan in beeld.

6. Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Het Instituut voor Beeld en Geluid bevat een ontzettend grote mediacollectie, maar het leukste gedeelte in dit gebouw is De Beeld en Geluid Experience. Hier kun je in de schoenen van een mediamaker stappen. Lees het nieuws voor, speel in een tv-serie of ervaar allerlei nieuwe technologieën.

7. FOAM

Het is nog even wachten, maar vanaf 19 april kun je in het Foam in Amsterdam de foto's van niemand minder dan Tyler Mitchell aanschouwen. Deze nog maar 24-jarige fotograaf mocht de foto's van Beyoncé maken voor de prestigieuze Vogue September Issue. Daarmee is hij de eerste donkere fotograaf - in 126 jaar geschiedenis - die de cover van de septembereditie van de Vogue mocht fotograferen.

Ster advertentie
Ster advertentie