Lifestyle

7 redenen waarom Montenegro een geweldig vakantieland is

foto: Shutterstock: Emperorcosar
  1. Newschevron right
  2. 7 redenen waarom Montenegro een geweldig vakantieland is

Als je nog op zoek bent naar een verrassende vakantiebestemming, overweeg Montenegro dan eens. Of je nu houdt van een avontuurlijke trip, een relaxreisje of een combinatie van beide, dit is een perfecte bestemming.

1. sveti stefan

Google 'Montenegro' en het eerste wat je zult zien, is het bekende uitzicht op Sveti Stefan. Dit eilandje zit met een dam vast aan het vaste land. Het was eerst een klein vissersdorpje, maar nu staat er een groot resort en wordt het ook wel het Adriatische Monaco genoemd.

Vanuit het nabijgelegen uitkijkpunt heb je een geweldig uitzicht op Sveti Stefan en de prachtige Adriatische kustlijn.

{instagram https://www.instagram.com/p/BzivzcvgoTp/ }

2. Žabljak

Als je naar een van de mooiste gebieden van Montenegro wil gaan, moet je naar Žabljak. Het natuurpark is omgeven met bergen, ravijnen en rivieren ligt in het noordwesten van het land.

3. Vražje jezero

In Žabljak zijn genoeg mooie plekken te vinden, maar Vražje Jezero is toch wel heel indrukwekkend. Het gletsjermeer bij de berg Durmitor staat ook wel bekend als Devil's Lake.

4. budva

De stad Budva staat ook wel bekend als het Miami van Montenegro. Dat komt door het levendige nachtleven van de stad. Je kunt hier overdag zonnen en zwemmen op een van de zandstranden en 's avonds kun je hier terecht voor een goed (strand)feestje.

5. aquapark budva
Als je dan toch in Budva bent, kun je ook meteen het waterpark bezoeken. Aquapark Budva ligt tussen de bergen en heeft ook meteen een prachtig uitzicht over de zee.

6. bay of kotor

De Baai van Kotor is een van de belangrijkste toeristische gebieden van Montenegro en ligt in het zuidwesten. Een van de must see plekken hier is het kasteel en stadsmuren van San Giovanni.

7. Food

Natuurlijk is een vakantie niet compleet zonder lekker eten. Gelukkig ben je ook daarvoor in Montenegro op de juiste plek. Het eten bevat invloeden uit Turkije, Italië, Oostenrijk en Hongarije.

Ster advertentie
Ster advertentie