Lifestyle

6 redenen waarom Albanië een geweldig vakantieland is

  1. Newschevron right
  2. 6 redenen waarom Albanië een geweldig vakantieland is

Spanje, Curaçao, Bali, Turkije of de Canarische Eilanden zijn allemaal heerlijke vakantiebestemmingen, maar laten we eerlijk zijn, heel onontdekt is het niet. Als je op zoek bent naar een originele bestemming die nog (redelijk) onbekend is voor het massatoerisme, dan is Albanië misschien een optie. Er zijn heel veel redenen waarom je eens een bezoekje aan dit land moet brengen en dit zijn daar zes van:

1. Stranden

Laten we beginnen bij het beste gedeelte: Albanië heeft een paar van de mooiste stranden van Europa. Vooral bij het badplaatsje Ksamil vind je paradijselijke stranden met wit zand en een helderblauwe zee.

2. Betaalbaar

Vanaf Amsterdam vlieg je in ongeveer drie uur naar Tirana, de hoofdstad van Albanië. Een ticket is niet heel goedkoop, maar voor tweehonderd euro zou je wel een ticket kunnen vinden. Een andere optie is om naar het Griekse Corfu te vliegen en vanaf daar de ferry naar het Albanese Sarandë te pakken. In Albanië is alles betaalbaar. In vergelijking tot de meeste populaire vakantiebestemming kun je voor een relatief goedkope prijs een mooi verblijf vinden. Ook het eten, vervoer en uitgaan is betaalbaar.

3. Natuur

Naast adembenemende stranden heeft Albanië nog veel meer te bieden op het gebied van natuur. Je vindt hier ook het Valbonë Valley National Park, ook bekend als de Albanese Alpen. Een prachtig bergachtig gebied met indrukwekkende uitzichten over groene valleien.

4. zonsondergangen
De zonsondergangen in Albanië zijn spectaculair. Vooral op het platteland en aan de kust kun je bij helder weer de lucht in allerlei kleuren zien veranderen als de zon ondergaat.

5. ROADTRIPPEN
Albanië leent zich goed voor een avontuurlijke roadtrip. Onderweg zul je langs prachtige natuurgebieden komen. Volgens de ANWB verkeren de wegen op de hoofdroute die door het land van noord naar zuid lopen in een goede conditie. Daarbuiten voldoet de kwaliteit van de wegen niet aan de Europese standaarden. Houd er rekening mee dat veel wegen door de bergen lopen en veel bochten hebben. Je moet dus wel wat rijervaring hebben en ook goed opletten als je achter het stuur zit!

6. Watervallen

In Albanië zijn verschillende indrukwekkende watervallen te vinden. Een daarvan is de Bogovë Waterfall. Als je het wil bezoeken, moet je wel van avontuur houden en niet lui zijn, want het is een hele tocht om er te komen. Vanaf de stad Berat - waarvan de historische binnenstad op de werelderfgoedlijst staat - kun je met de bus naar het kleine dorpje van Bogovë gaan en vanaf daar moet je nog een uur hiken naar de waterval. Je moet er dus wel wat voor over hebben om in dat prachtige turquoise water te zwemmen.

Ster advertentie
Ster advertentie