Lifestyle

7 ingrediënten die Cuba de ideale vakantiebestemming maken

  1. Newschevron right
  2. 7 ingrediënten die Cuba de ideale vakantiebestemming maken

Wil je tijdens je volgende vakantie naar een land dat eigenlijk alles heeft? Waar je zowel kan genieten van mooie natuur als van bruisende steden? Waar je kan snorkelen en paardrijden, maar ook tot diep in de nacht kan dansen? Ga dan naar Cuba, want naast dat het zowel samen als in je uppie makkelijk bereisbaar is, staat dit Caribische eiland sowieso gegarandeerd voor een perfecte trip. Onder andere dankzij de volgende zeven ingrediënten.

1. De Cubanen

De warme, temperamentvolle Cubanen zijn de belangrijkste reden dat Cuba zo'n fijne bestemming is. Ondanks dat ze het niet altijd makkelijk hebben door de moeilijk politieke en economische situatie, zullen de bewoners je met een grote glimlach begroeten en met alles proberen te helpen. Ook zijn ze altijd in voor een praatje, waardoor je veel te weten komt over dit interessante land.

Verblijf wanneer je in Cuba bent dan ook zeker in een casa particular, een soort Cubaanse Airbnb, en niet in een (staats)hotel. Naast dat het goedkoop en superleuk is, verdienen de locals op deze manier ook iets aan je bezoek. Je verblijft (deels) bij een Cubaan thuis, dus je hebt meteen iemand bij de hand die je kan helpen met het organiseren van uitstapjes, het regelen van taxi's en het aanwijzen van de beste plekken om te eten.

2. muziek

Cuba ademt muziek. Letterlijk overal waar je komt hoor je salsabandjes, Afro-Cuban jazz of reggaeton en dat zorgt ervoor dat je je hele reis rondloopt met dat echte 'Cuba-gevoel'. (Denk aan Buena Vista Social Club). Salsa stroomt door het bloed van de Cubanen - jong en oud-, dus je kunt er op rekenen dat je 's avonds mee de dansvloer op getrokken wordt.

3. Natuur
De oude gekleurde huisjes en donkere salsaclubs zijn misschien het eerste waar je bij Cuba aan denkt, maar dit eiland beschikt ook over de meest prachtige natuur. Zo heb je de groene heuvels en valleien van Viñales, waar je kunt paardrijden tussen de tabaksplantages. Maar je vindt er ook jungles met verscholen watervallen en grotten, mangroves met wilde flamingo's en prachtige snorkel- en duikspots.

4. sfeervolle stadjes
Naast het sfeervolle oude centrum van Havana, kun je ook in Trinidad terecht voor kleurrijke straatjes waar op elke hoek iets te beleven is. De klassieke old timers spot je overal, evenals fruitverkopers en oude mannetjes die een potje domino spelen.

5. COCKTAILS en rum

Cubanen zijn de meesters als het gaat om rum en cocktails. Voor een paar centen drink je de lekkerste (en sterkste) Mojito's, Piña coladas en Cuba libres. Als je die na een weekje zat bent, bestel dan eens een Canchánchara. Deze cocktail bestaat uit rum, honing en limoen. Ook de drankjes met verse kokosnoot, ananas of mango zijn aan te raden.

6. beachlife

Zoals je verwacht van een eiland in de Caribische zee, beschikt Cuba over parelwitte stranden met alles erop en eraan: wuivende palmbomen, helderblauw water en mooie zonsondergangen. Duik- en snorkelliefhebbers kunnen hier los, maar ook aan land kom je bijzondere dieren tegen. Tip: skip het toeristische Varadero, maar ga naar strandjes zoals Playa Larga en Playa Ancon of bezoek een van de schiereilandjes zoals Cayo Santa Maria of Cayo Levisa.

7. Makkelijk en veilig

Al dit moois ligt misschien ver weg, maar Cuba is een land waar je - ook als onervaren reiziger - makkelijk doorheen kan trekken. Je reist comfortabel en goedkoop met de bus of een (gedeelde) taxi en de locals zijn superbehulpzaam. Bovendien is het er veilig, ook voor de vrouwelijke soloreiziger. Er heerst wel een behoorlijke machocultuur, dus reken erop dat je op elke straathoek nagefloten kan worden en mannen er alles aan zullen doen om je te versieren.

cuba op tv

Meer weten over de huidige situatie in Cuba? Op NPO 2 verschijnt elke zondagavond een deel van de vierdelige documentaire Cuba Na Castro.

Ster advertentie
Ster advertentie