Lifestyle

7 fantastische plekken voor als je ooit solo op reis wil

  1. Newschevron right
  2. 7 fantastische plekken voor als je ooit solo op reis wil

Alleen op reis gaan, kan nog best eng zijn. Je bent helemaal op jezelf aangewezen en hebt geen idee wat je allemaal te wachten staat en wie je tegen zult komen. Is het er wel veilig? Is het wel vrouwvriendelijk? Tegen wie moet je praten? De mooie momenten die je meemaakt, met wie moet je die delen? Wat zijn leuke slaapplekken om ook andere mensen te ontmoeten? En moet je dan per se in een goedkoop hostel zitten of kan het ook anders?

Gelukkig zijn er genoeg bestemmingen die je kan bezoeken als je voor het eerst solo op reis wil! Om het je wat makkelijker te maken, staan 7 fantastische plekken hieronder in een rijtje. Inspiratie genoeg. Nu nog de stap zetten om te gaan!

1. Thailand

Thailand heeft veel te bieden voor de soloreiziger! En het leuke is, dat het ook super vrouwvriendelijk is. Tot laat in de avond door de straten wandelen? Chillen op het strand, zonder dat je depri wordt van allerlei lovey dovey stelletjes om je heen? Heerlijk eten? Shop till you drop? En cultuur snuiven? Het kan allemaal. En zo alleen hoef je echt niet te zijn, want Thailand is een echte backpackersvalhalla waar je op elke random plek wel mensen tegenkomt met wie je kan connecten.

2. Vietnam

Vietnam bruist! Je zal je verbazen over de oneindige scooterfiles, de honderden goedkope eetkraampjes en het gezellige straatleven.

3. Sri Lanka

Sri Lanka is de veel mildere en laid back versie van India. Je kunt er niet alleen genieten van de natuur en de heerlijke curry's, maar ook eindeloos oude tempels bezoeken. En heb je daar even helemaal geen zin in, dan biedt deze parel in de Indische Oceaan kilometers lange stranden.

4. Portugal

Bezoek steden als Lissabon, Porto, Madeira en nog veel meer leuke plekken in Portugal! Het land varieert van prachtige stranden tot aan uitgestrekte wijngaarden. En aan de lekkere vers bereide vis ontkom je ook niet. Ach ja, dat is alleen maar goed toch?

5. Bali

Hoewel Aziƫ nogal hectisch kan zijn, is Bali juist een plek waar je helemaal zen kan worden. Niksen tussen de rijstvelden? Yogalesjes volgen? Elke dag biologisch en gezond eten? Surfen? Scootertje huren en erop uit gaan? Yes, dan is dit the place to be! En het toffe is dat je voor heel weinig geld een heel luxe verblijf kan boeken!

6. Cuba

Ben je een echte muziekliefhebber? Dan is Cuba echt wat voor jou! Het ademt salsa, heeft kleurrijke huizen en auto's die hele mooie kiekjes opleveren, karakteristieke bewoners en zwoele warme avonden die je waarschijnlijk nooit zal vergeten. In Cuba is in contact komen met mensen alles behalve moeilijk. Daar slaap je namelijk in een soort airbnb, ofwel casa particular. Het is te vergelijken met een bed & breakfast, maar dan in Cubaanse stijl.

7. Nicaragua

Wil je een keer helemaal uit je comfort zone gaan? Ga dan naar Nicaragua! Zorg wel dat je een beetje basiskennis Spaans onder de knie hebt om jezelf te kunnen redden. En het van tevoren boeken van een goede slaapplek, is ook wel verstandig. Nicaragua is bijvoorbeeld nog niet zo toeristisch als Thailand en heeft in vergelijking daarmee ook veel minder hotels. Aanrader: airbnb! Zo kan je zomaar ineens overnachten in een oud koloniaal huis!

Ster advertentie
Ster advertentie