Lifestyle

'Slapende influencer' reist wereld rond en verblijft in superluxe hotels

  1. Newschevron right
  2. 'Slapende influencer' reist wereld rond en verblijft in superluxe hotels

Hij slaapt in de meest exclusieve hotelsuites, ontbijt met cappuccino's met een topping van 24-karaat goud en reist daarvoor de hele wereld rond: de 35-jarige Alex van het Instagramaccount FollowTheNap heeft het goed voor elkaar. Hij wordt ook wel de 'slapende influencer' genoemd, omdat hij geld verdient met de slaapfoto's die hij maakt in de meest luxe hotels.

Andere content

Alex, die in het dagelijkse leven ook nog gewoon een fulltime baan heeft in de mode-industrie, begon met zijn Instagramaccount, omdat het hem opviel dat veel influencers op Instagram precies dezelfde content maken. Hij droomde er ook van om de wereld rond te reizen als influencer, maar wilde dat wel anders aanpakken. Aan The Insider vertelt hij dat hij op het idee voor zijn Instagram kwam in - heel toepasselijk - een van zijn dromen: "Ik heb vaak hele levendige dromen en houd altijd een notitieblok naast mijn bed. Een keer had ik 'Follow The Nap Instagram' opgeschreven en ik vond dat wel een interessant idee."

Veel werk

Als je de foto's op Alex' Instagram bekijkt, lijkt hij een echt droomleven te leiden. Toch bekent hij aan The Insider dat niet alles zo geweldig is als het lijkt op zijn perfecte Instagramfeed. Hij maakt niet even snel een selfie in bed, maar doet hele shoots met professionele fotografen in de hotels waar hij uitgenodigd wordt. Die shoots kunnen hele dagen duren en eisen een flinke voorbereiding. "Meestal maak ik foto's in verschillende kamers. We maken in elke kamer foto's en video's en proberen voor alles een uniek concept te bedenken. Ik gebruik verschillende props, zoals eten, ballonnen, knuffels of pyjama's." Soms maakt Alex de foto's overdag en slaapt hij zelfs niet eens echt in het hotel.

Luxe

Ondanks dat het soms hard werken is, is Alex wel heel blij met alle luxe die hij mag ervaren dankzij zijn Instagram. "Voor mij is het echt waardevol dat ik kan verblijven op plekken die ik anders nooit zou kunnen ervaren", vertelt hij aan The Daily Mail. Ook vind hij het heel leuk dat hij zoveel positieve reacties op zijn posts krijgt. Hij is dus nog lang niet van plan te gaan stoppen!

Ster advertentie
Ster advertentie