OMG

Influencer doet zich jarenlang voor als miljonair en krijgt nu flinke celstraf

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Influencer doet zich jarenlang voor als miljonair en krijgt nu flinke celstraf

De influencer Anna Delvey verhuisde een paar jaar geleden naar New York om daar een droomleventje te leiden. Als rijke Duitse erfgename woonde ze in de meest dure hotels, at ze in luxe restaurants en droeg ze de nieuwste merkkleding. Nu moet ze minstens vier jaar de bak in. Waarom? Anna heeft de hele boel bij elkaar gefaket. Ze is namelijk hartstikke blut.

gesnapt

Anna Sorokin, zoals ze eigenlijk heet, blijkt een Russisch-Duitse dochter van een vrachtwagenchauffeur. Ze lichtte jarenlang banken, hotels en haar rijke vrienden op, maar werd gesnapt tijdens een vakantie in Marokko. Daar bleken al haar twaalf creditcards geblokkeerd. Ze leende 62.000 dollar voor tickets, hotels, etentjes en kleding van een vriendin, maar toen dat na maanden nog niet was terugbetaald, stapte die naar de politie.

duizenden dollars

De 28-jarige Anna heeft zo'n 275.000 dollar gestolen, maar was van plan hier nog meer van te maken. Ze wilde namelijk een lening van 22 miljoen bij de bank afsluiten, om zo een kunstenaarsclub te openen. Hoe ze dit geld bij elkaar blufte? Onder andere door ongedekte cheques uitbetaald te krijgen. Daar verdiende ze zo'n 24.000 dollar mee.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

vier tot twaalf jaar cel

Veroordeeld voor fraude is Anna's straf vastgesteld op vier tot twaalf jaar celstraf. Zodra ze die straf - waarvan de lengte afhangt van haar gedrag - heeft uitgezeten, moet de nep-miljonair terug naar Duitsland. "Ik weet dat ze een trendsetter en influencer is, daarom denk ik dat de boodschap aan haar fans moet zijn dat deze acties consequenties hebben", zei de rechter tijdens de uitspraak. Volgens haar was Anna 'verblind door de glitter and glamour van New York'.

Nieuwe Netflix-serie?

Actrice en producent Lena Dunham (Girls) ziet wel iets in dit opmerkelijke verhaal. Ze kocht de rechten en wil er een serie van maken. Ook Netflix schijnt al bezig te zijn aan het vertolken van Anna's oplichtverhaal. Maar daar is de rechter niet zo blij mee. Volgens haar laat Anna namelijk geen spijt zien, maar maakt ze zich eerder druk om wie haar rol gaat spelen in de eventuele serie...

Meer weten? Vorig jaar vertelde The Cut het hele verhaal van Anna 'Delvey' Sorokin.

Ster advertentie
Ster advertentie