Lifestyle

Deze vrouw vocht in stijl tegen kanker, tot op het laatste moment

foto: Instagram/Kyrzayda Rodriguez
  1. Newschevron right
  2. Deze vrouw vocht in stijl tegen kanker, tot op het laatste moment

Misschien heb je nog nooit gehoord van Kyrzayda Rodriguez, maar bijna een half miljoen fans volgden de strijd tegen kanker van deze modeblogger en moeder. Ondanks haar ziekte stond de stijlvolle vrouw positief in het leven, wilde ze kracht aan haar fans meegeven en de boodschap dat de ziekte je vrouwelijkheid niet hoeft af te nemen. Tot enkele dagen geleden.

Afscheid

Zeven dagen geleden werd op haar Instagram de laatste post gedeeld: een afscheidspost.

"Je was iemand wie zoveel mensen over de hele wereld inspireerde. Niet alleen was je een icoon, je was een geweldige dochter, moeder en vriendin. Het is hartverscheurend om je te zien gaan, maar we weten dat je niet langer pijn hebt en nu kan rusten. De hemel is een engel rijker. We houden van je, voor altijd."

Begin strijd
Oktober vorig jaar deelde Kyrzayda aan haar toen al grote aantal volgers dat ze zich op een avond ineens niet goed voelde. Ze besloot te luisteren naar haar lichaam. In het ziekenhuis ontdekten ze dat er vocht in haar longen en maag zat.

maagkanker

Na onderzoek bleek dat Kyrzayda maagkanker had. In een post op Instagram deelde ze het trieste nieuws tegelijk met een oproep aan haar fans:

"Dit is een nieuwe reis voor mij. Ik wil niet vervallen in 'waarom ik?', maar ik wil manieren vinden om dit te overwinnen. Mijn familie en vrienden zijn zo ondersteunend, ik ben meer dan gezegend. Voor nu IG-vrienden, onthoud dat je lief moet zijn voor elkaar! #Fuckyoukanker"

angst

Een maand na de diagnose begon Kyrzayda aan chemotherapie. Een behandeling waarvoor ze de gevolgen vreesde, onder andere voor haar haar.

kaal

Nog voor het eind van het jaar verschenen haar eerste Instagramposts met korter haar en uiteindelijk een kaal hoofd. Ook verloor ze veel gewicht. In onderstaande post stond ze stil bij haar haarverlies.

Insta-spijt

Ondanks dat de modeblogger veel liefde had voor haar Instagramfamilie, zoals ze haar volgers noemde, zijn er ook momenten geweest waarop ze de bedoelingen van haar fanbase en competitie in twijfel trok. Op het sociale medium zegt ze dat ze dingen anders had gedaan, toen ze op dat moment terugkeek. Ook roept ze mensen op hun leven niet te laten bepalen door de likes en volgers.

Beter?

Halverwege dit jaar leek het beter te gaan met de blogger. Haar tumor was voor een groot deel geslonken. En op Instagram stond ze daar voorzichtig, maar feestelijk bij stil.

Emotioneel

In augustus vierde ze haar veertigste verjaardag. De afgelopen maand bleef ze inspirerende foto's, video's en captions posten en deelde ze voor het eerst op haar feed foto's van haar dochtertje. In de post noemde ze haar "de reden dat ze zich zo levendig voelt".

“Ga, doe het, wacht geen dag langer, geen uur, geen enkel moment, ga en doe wat je wil doen, nu!"

Overleden
Als bekende modeblogger ging Kyrzayda jaarlijks naar Fashion Week New York, maar deze editie twijfelde of ze aanwezig zou zijn. Op 9 september, drie dagen na de opening van het mode-event, kwam ze te overlijden. Volgers reageerden bedroefd op het nieuws en bedankten haar voor alle inspiratie de afgelopen jaren via de hashtag #youinspireuskyrzayda.

KWF Kankerbestrijding

Op 23 september rent Team FunX mee met de Dam tot Damloop om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Wil je meehelpen in de strijd tegen kanker? Doneer en vergroot de kans op betere behandelingen tegen de verschrikkelijke ziekte. Doneer je vanaf aanstaande maandag, dan maak je zelfs kans om een unieke FunX-belevenis te winnen. Houd voor deze actie FunX en funx.nl in de gaten.

Ster advertentie
Ster advertentie