Lifestyle

Barbie komt met een genderneutrale poppenlijn

foto: Mattel
  1. Newschevron right
  2. Barbie komt met een genderneutrale poppenlijn

De makers van Barbie en Ken hebben een poppenlijn met genderneutrale barbies uitgebracht. Speelgoedfabrikant Mattel vindt het hoog tijd dat er poppen zijn zonder aangewezen mannelijk-of vrouwelijk label. Het is de bedoeling dat deze poppen helpen tegen zogeheten genderstereotypen.

'All Welcome'

De genderneutrale poppen behoren tot de nieuwe lijn Creatable World, die het motto "All Welcome" heeft. Daarmee wil het merk dat kinderen zelf bepalen hoe de barbiepop eruitziet onafhankelijk van geslacht of andere uiterlijke kenmerken. In de lijn zitten zes verschillende geslachtloze poppen met diverse huidskleuren, verschillende haartypes en zowel 'meisjes-' als 'jongenskleding'.

Inspirerende vrouwen-lijn

Mattel heeft in het verleden vaker te maken gehad met klachten wat betreft het 'sexy' en stereotype uiterlijk van hun poppen. Zo was de beroemde Barbie lange tijd erg dun, wit en had ze grote borsten. Om hun merk wat diverser te maken kwamen ze eerder al met een president-Barbie, astronaut-Barbie en een poppenlijn van sterke vrouwen uit de geschiedenis, waaronder Rosa Parks en Frida Kahlo.

Ster advertentie
Ster advertentie