Lifestyle

Fotograaf maakt prachtige foto's van modellen met vitiligo

foto: Elisabeth van Aalderen
  1. Newschevron right
  2. Fotograaf maakt prachtige foto's van modellen met vitiligo

Elisabeth van Aalderen ging deze week in één klap viral met haar fotoproject Shades of Pale. De 33-jarige fotografe legde verschillende modellen met vitiligo vast en het resultaat is prachtig!

Vitiligo

Acht jaar geleden ontdekte Elisabeth zelf dat ze vitiligo had. "Vitiligo is een aandoening die je leven op z'n kop zet", deelt Elisabeth in een van haar Insta Stories. Het begon bij haar - ze was toen 25 - met kleine witte vlekjes op haar linkerhand. Na een paar weken veranderde de vlekjes in een grote vlek. Elisabeth probeerde allerlei therapieën en diëten om de aandoening tegen te gaan, maar niks werkte.

Inmiddels is 60 procent van Elisabeths huid bedekt in vitiligo. Zelf heeft ze het helemaal geaccepteerd. "Ik heb vitiligo en dat wil ik omarmen. Vitiligo is een groot gedeelte van mijn leven. Ik geloof dat ik het heb met een reden. Het is mijn grootste en moeilijkste reis naar zelfacceptatie.", schrijft ze op Instagram.

Acceptatie

Met haar fotoproject wil Elisabeth laten zien hoe mooi en uniek een lichaam met vitiligo kan zijn. Ze ziet het als een mooi geschilderd canvas. Ook wil ze haar eigen verhaal vertellen: "Het is oké om te struggelen, maar als je dat overwint en accepteert hoe uniek je bent, maakt het je een krachtige vrouw."

Uniek

Het afgelopen jaar fotografeerde Elisabeth allerlei verschillende en unieke modellen. Haar werk is onder andere gedeeld in de Italiaanse Vogue en de Britse Glamour.

- Goed nieuws is geen nieuws? Nee hoor, bij FunX telt positief nieuws net zo goedl! #feelgoodfriday -

Ster advertentie
Ster advertentie