Lifestyle

Deze 19-jarige jongen maakt de meest bizarre make-up creaties

foto: Instagram: cupidsvault
  1. Newschevron right
  2. Deze 19-jarige jongen maakt de meest bizarre make-up creaties

De 19-jarige Amerikaanse jongen achter het Instagramaccount Cupidsvault begon ooit met het jatten van lipsticks van zijn zus, maar heeft inmiddels een succesvol en inspirerend portfolio opgebouwd. Met uiteenlopende items maakt Cupid de meest bijzondere, bizarre en soms enge 3D-make-up creaties. En daar worden veel mensen enthousiast van, want in één jaar tijd heeft de make-up artist al meer dan 81.000 volgers verzameld.

Stiekem in de badkamer

Cupid vertelt aan i-D hoe hij op zijn zestiende stiekem aan de slag ging met de make-up van zijn zus: "Ik verschuilde me urenlang in de badkamer en leefde me uit met alle kleuren, altijd met de deur veilig op slot." Het resultaat kreeg niemand te zien, want voor hij de badkamer weer verliet, poetste Cupid alles weer grondig van zijn gezicht.

Casual naar de supermarkt

Drie jaar geleden begon Cupid zijn looks te posten, maar een jaar geleden zette hij zijn profiel pas openbaar. "Hoe meer ik mezelf begon te ontwikkelen, hoe meer moed ik kreeg om wat ik maak ook aan de buitenwereld te laten zien." Inmiddels durft de artiest ook met zijn creaties naar buiten. Zo gaat hij rustig naar de supermarkt voor koffiemelk met onderstaande piercing-look.

Enge drip

Achter elke foto gaat uren werk schuil. Cupid verzamelt zijn objecten overal en nergens: in tweedehandswinkels, op markten en in bloemenwinkels. Zijn inspiratie vindt hij in de kunst, mode en bizarre virals op internet. Zo is de nogal enge wetlook geïnspireerd op Kim Kardashians jurk die ze droeg tijdens het MET-gala. Cupids persoonlijkheid is echter niet zo uitgesproken als zijn uiterlijk. "Ik vind het helemaal niks om over mezelf te praten. Maar het maken, het bezig zijn met make-up en het voorbereiden van de looks maakt me gewoon gelukkig."

"Durf altijd te falen, beperk jezelf nooit en investeer vooral in goede wimperlijm."

Ster advertentie
Ster advertentie