Lifestyle

Waarom je op moederdag geen cadeau moet geven, maar wat leuks moet doen met je moeder

foto: Unsplash: Bence Halmosi
  1. Newschevron right
  2. Waarom je op moederdag geen cadeau moet geven, maar wat leuks moet doen met je moeder

Aankomende zondag is het moederdag. Oftewel, dé dag om je moeder even goed in het zonnetje te zetten. Natuurlijk is het superleuk om dan een mooi cadeau aan je mama te geven, maar nóg leuker is het om een mooie herinnering met haar te maken. Ter inspiratie somt FunX een aantal leuke activiteiten op die je met jouw moeder zou kunnen doen.

Herinnering vs cadeau

De meest voor de hand liggende cadeaus voor moeders zijn toch wel een pakket met crèmepjes, een goed boek of een mooi sieraad. Maar hoe vaak krijgt ze dit al niet in haar leven? Er is overigens niks mis met een cadeautje, want daar geniet je moeder zeker ook van, maar als je iets gaat doen met je moeder kunnen jullie samen ergens van genieten.

Stel je voor: jullie gaan een dagje weg en maken daar leuke foto’s van en kijken daar een jaar later weer eens op terug. De herinneringen aan die dag zijn veel waardevoller dan een cadeautje.

Terras

Als het lekker weer is, is het ideaal om lekker met je moeder het terras op te gaan. Bestel jullie favoriete drankje of bestel snacks waar jij en je mama beiden erg van smullen. En als je dan toch graag je moeder een cadeau wil geven, zeg dan dat je haar trakteert op jullie drankjes en hapjes. Zo heb je een leuke herinnering en trakteer je haar, twee vliegen in een klap.

Bioscoop

Mocht het nou wat minder lekker weer zijn, kan je ook een leuke film gaan kijken met je moeder. Je kan bijvoorbeeld naar de bioscoop gaan of je bouwt de woonkamer om tot thuisbioscoop. Kies een leuke film uit en ga lekker onderuit gezakt zitten met een bak popcorn op schoot.

Fotoboeken

Natuurlijk zijn er ook dingen die je met je moeder kan doen die wat simpeler zijn en minder kosten, maar wel net zo leuk zijn. Plof lekker op de bank neer en pak oude fotoboeken erbij van jullie vakanties of van toen jij nog een baby was. Je moeder vindt het vast super fijn om weer herinnerd te worden aan deze momenten. Om het extra cozy te maken, kan je voorstellen om je moeders favoriete snacks te maken.

Klusjes doen

Moederdag is ook hét moment om je mama te helpen met klusjes in huis die nog gedaan moeten worden. Ziet jullie badkamer er nou super stoffig uit of moet de kattenbak echt verschoond worden? Stel dan aan je moeder voor om haar hiermee te helpen, dat scheelt haar weer een hoop poetsen en jij scoort punten bij haar. Check ook even hoe de voorraadkast eruit ziet, is die nou leeg? Vraag haar dan even of je wat boodschapjes kunt doen. Wil je haar nog extra verrassen? Neem dan alle ingrediënten mee voor een appeltaart, dan maak je haar pas echt blij.

Soorten activiteiten

Er zijn dus genoeg dingen die je met je moeder kan doen op moederdag. Het ligt er natuurlijk helemaal aan wat voor moeder je hebt en wat zij het liefst doet, maar jij als zoon of dochter kent je moeder vast door en door en weet wat jouw moeder het leukste vindt om te doen.

Ster advertentie
Ster advertentie