Lifestyle

Dit 67-jarige model is het gezicht van Rihanna’s nieuwe modelabel

  1. Newschevron right
  2. Dit 67-jarige model is het gezicht van Rihanna’s nieuwe modelabel

Dat je niet per se extreem lang, dun en jong hoeft te zijn om een gewild topmodel te worden, bewijst de 67-jarige Amerikaanse JoAni Johnson wel. Deze prachtige vrouw begon haar modellencarrière pas toen ze 65 was, maar heeft inmiddels al in de Vogue gestaan en shows gelopen op de New York Fashion Week. En nu heeft ze nog een mooie klus binnengehaald, want ze is een van de gezichten van Rihanna’s nieuwe modelabel Fenty.

#greyhairdon’tcare

JoAni brak per toeval door dankzij een viral video van Allure Magazine waarin ze sprak over hoe het is om ouder worden en waarom je niet bang moet zijn voor grijze haren. De video leverde haar meerdere klussen voor high end modemerken op.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Andere carrière

Het is nooit de droom geweest van JoAni om model te worden. Ze studeerde kunst, biologie en wiskunde in New York en verhuisde later ook nog naar Frankrijk om opgeleid te worden tot verpleegster. Uiteindelijk belandde ze toch weer in New York waar ze werkte voor verschillende kledingbedrijven.

Voor haar man

Ook nu omschrijft JoAni modellenwerk niet als haar droombaan. In een interview met Refinery29 laat ze weten dat ze het eerder als een hobby ziet. Haar man – die haar motiveerde en steunde om model te worden - overleed eind 2017. JoAni was er kapot van en zag modellenwerk als een soort afleiding. Het heeft haar een nieuw doel in het leven gegeven.

“Het is allemaal voor hem. Mijn man was de meest geweldige man die ik me ooit kon voorstellen. Op zoveel momenten voel ik dat hij bij me is. Tijdens mijn laatste shoot, bijvoorbeeld, kwam er een nummer voorbij die we altijd samen luisterden. Ik zeg altijd tegen mensen: ik doe dit, omdat hij het geweldig vond dat ik dit deed. Ik weet zeker dat hij wilde dat ik hiermee door zou gaan.”

Ster advertentie
Ster advertentie