Lifestyle

Vrouw (21) breekt record als jongste persoon die alle landen ter wereld bezoekt

foto: Lexie Limitless
  1. Newschevron right
  2. Vrouw (21) breekt record als jongste persoon die alle landen ter wereld bezoekt

De 21-jarige Lexie Alford is de jongste persoon ooit die naar elk land op de wereld is gereisd. De Amerikaanse vrouw verbreekt daarmee het record van de 24-jarige James Asquith uit Engeland.

Reizen

De passie voor reizen zit bij Lexie in het bloed. Ze groeide op in een familie die een reisbureau heeft in Californië en zag daarom al als kind een groot gedeelte van de wereld. "Mijn ouders vonden het erg belangrijk dat ik blootgesteld werd aan verschillende levensstijlen en dat heeft een grote invloed gehad op de persoon die ik nu ben', vertelt Lexia aan Forbes.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Record

Het idee om alle 196 (erkende) landen van de wereld te bezoeken, kwam toen Lexie 18 was. Ze realiseerde zich toen dat ze al 72 landen had bezocht. "Ik was twee jaar eerder geslaagd voor mijn examen en had een opleiding bij de lokale hogeschool gedaan." Ze wilde eigenlijk een tussenjaar nemen en daarna verder studeren, maar besloot toen om fulltime te werken aan het verbreken van het record.

Financiën

Lexie heeft al haar reizen betaald uit eigen zak. Dankzij haar populaire Instagram - ze heeft 76 duizend volgers - sleepte ze een aantal betaalde deals met merken binnen. Ook zet ze al sinds haar twaalfde geld opzij. "Ik heb altijd geweten dat ik een tijdje vrij wilde nemen om te reizen, dus ik heb altijd elke baan aangenomen die ik kon vinden om geld te sparen."

Om alles te kunnen bekostigen, gaat ze tijdens het reizen soms terug naar haar ouders om hen te helpen bij hun werk voor het reisbureau. Wat ook scheelt is dat ze geen vaste lasten of studieschuld heeft: "En ik geef mijn geld niet uit aan onnodige materiële bezittingen."

Zo goedkoop mogelijk

Ze probeert haar reizen zo goedkoop mogelijk te houden door te zoeken naar goede deals, mee te doen aan spaarprogramma's bij luchtvaartmaatschappijen, op goedkope locaties te slapen en soms mag ze ergens gratis verblijven in ruil voor wat promotie op haar website of social media.

Onverwacht

Aangezien Lexie alle landen in de wereld heeft bezocht, is ze ook in landen geweest die niet de reputatie hebben veilig te zijn. Toch noemt ze juist het bezoeken van die landen als onverwachte hoogtepunt van haar reizen. "Ik was juist nieuwsgierig naar de landen die zo'n slechte reputatie hebben dat mensen er niet heen durven gaan", vertelt ze. "Ik heb zoveel meer vriendelijkheid en natuurschoon ervaren op plekken als Pakistan en Venezuela dan op typische toeristische bestemmingen."

Moeilijk

Lexie had de meeste problemen bij het bezoeken van landen in West en Centraal-Afrika, door de strenge visumeisen, de taalbarrière en de weinige vluchten die er heen gaan.

Maar het allermoeilijkste was om Noord-Korea te bezoeken, het laatste land op haar lijstje. Omdat ze een Amerikaans paspoort heeft, is het bijna onmogelijk het gesloten land in te komen. Ze heeft daarom alleen de grens van Zuid-Korea en Noord-Korea bezocht, iets dat volgens de regels van het Guinnes World Record telt als bezoek aan Noord-Korea.

In het hier en nu

Nu Lexie alle 196 landen heeft bezocht, krijgt ze van sommige mensen kritiek dat ze in zo'n korte tijd nooit elk land echt kan hebben ervaren. "Uiteindelijk reist iedereen op zijn eigen manier", is wat Lexie daarop te zeggen heeft. Hoewel ze op sommige plekken maar kort is geweest, reist ze wel op een bewuste manier.

"Sommige mensen vinden het raar, maar ik heb nog nooit een buitenlandse simkaart gebruikt. Als ik iets nodig heb, dan vraag ik het aan de mensen om me heen. Ik probeer zoveel mogelijk in het hier en nu te leven als ik die plekken bezoek, want het is zo'n privilege dat ik de kans heb dit te doen. Ik wil er geen seconde van missen."

Ster advertentie
Ster advertentie