Naar homepage
Lifestyle

Ouders halen kinderen van school en geven zelf les via YouTube en Netflix

  1. Newschevron right
  2. Ouders halen kinderen van school en geven zelf les via YouTube en Netflix

De Amerikaanse ouders Taylor en Derek Catron hebben hun kinderen van school gehaald. Ze geven nu zelf les met leerzame video's en documentaires op YouTube en Netflix. In de toekomst hopen ze de wereld rond te reizen, want dat is volgens de ouders veel leerzamer voor de kinderen dan het huidige schoolsysteem.

"belangrijke dingen ontbreken in de schoolboeken, zoals kloppende historische gebeurtenissen en de Afro-Amerikaanse cultuur en geschiedenis" - Taylor (24)

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kinderen

Taylor en Derek hebben samen vier kinderen: de 7-jarige Dereon, die al sinds 2016 thuis les krijgt, Aerity (3), Aeviny (1) en de 8 maanden oude Derek James. Volgens haar is het een hele goede keuze geweest om de kinderen thuis les te geven.

"Er zijn zoveel dingen die je niet kunt leren in een klas met 38 kinderen."

belangrijke historische gebeurtenissen

"Er zijn zoveel dingen die kinderen niet geleerd krijgen op school en die wij wel aan onze kinderen willen leren", vertelt de 24-jarige moeder Taylor aan een Australische nieuwssite. "Laat staan de belangrijke dingen die ontbreken in de schoolboeken, zoals kloppende historische gebeurtenissen en de Afro-Amerikaanse cultuur en geschiedenis."

Taylor gelooft ook niet in het schoolsysteem waarbij je continu getoetst wordt. "Op scholen leer je niks, je bent er alleen om informatie te herhalen en zo goede cijfers te krijgen." De manier van leren voedt volgend haar niet de creativiteit en verbeelding van de kinderen.

"Kinderen horen niet stil te zitten en stil te zijn voor zes tot acht uur per dag. Ze moeten rondrennen, dingen aanraken en een miljard domme vragen stellen."

Manier van lesgeven

De ouders houden zich niet aan een streng schema tijdens het lesgeven, maar nemen hun kinderen in plaats daarvan regelmatig mee naar verschillende educatieve musea en dierentuinen. Natuurlijk ontkomen ze er niet aan om ook les te geven uit schoolboeken, maar ze proberen dit zo veel mogelijk te minimaliseren. "Ik wil de kinderen laten leren door eigen ervaringen", legt Taylor daarover uit. "Ze moeten dingen leren door het echte leven."

De belangrijkste bron van educatie die Taylor en Derek gebruiken is Netflix. De kinderen kijken documentaires over natuur, wildlife en het milieu, zoals Blue Planet en Nature's Weirdest Events."We laten de kinderen de leiding nemen", vetelt Taylor. "Wat ze ook vragen of willen weten, dat is wat onze les zal zijn of wat we plannen voor een toekomstige les."

Uiteindelijk hopen Taylor en Derek hun kinderen mee op wereldreis te nemen als ze daar genoeg geld voor hebben. "We willen naar verschillende landen en continenten reizen en zo alles leren terwijl je onderweg bent."

Kritiek

Een belangrijk kritiekpuntje dat Taylor en Derek vaak te horen krijgen, is dat het thuis lesgeven niet goed zou zijn voor de sociale ontwikkeling van de kinderen. Moeten ze niet gewoon met leeftijdsgenootjes kunnen praten en spelen? "Mijn kinderen hebben genoeg vrienden die ze regelmatig zijn en hebben totaal geen moeite met het maken van nieuwe vrienden", vertelt Taylor.

Ster advertentie
Ster advertentie