Lifestyle

Deze veelvoorkomende ochtendrituelen zijn eigenlijk slecht om mee wakker te worden

foto: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. Deze veelvoorkomende ochtendrituelen zijn eigenlijk slecht om mee wakker te worden

Druk jij 's ochtends wanneer de wekker gaat een paar keer op de snoozeknop en pak je daarna een lekkere hete douche? Misschien is het je favoriete ochtendritueel, maar volgens psycholoog Soraya is het juist een slechte manier om je dag te beginnen. Aan Fernando vertelde ze vanmorgen in Start waarom deze rituelen je juist niet helpen bij het wakker worden.

snoozen en warm douchen

"De hete douche zorgt ervoor dat je lichaam denkt: 'lekker ontspannen'. [...] Je geeft je lichaam een seintje dat de rust nadert", vertelt Soraya. Volgens haar kan je 's ochtends beter een koude douche nemen zodat je lichaam een seintje krijgt om wakker te worden. Ook snoozen is funest voor een goed begin van je dag. "Als je gaat snoozen, geef je je lichaam aan dat je verder gaat slapen". Soraya zegt dat je je lichaam beter aan kunt leren om altijd op hetzelfde moment wakker te worden door gelijk uit bed te springen wanneer je wekker afgaat.

skip social media

Ben jij iemand die bij het ontwaken gelijk je telefoon erbij pakt om een rondje Instagram, mail en Whatsapp te maken? Ook dat is niet bepaald een goed begin. "Berichten van anderen kunnen allerlei emoties bij je losmaken. [...] Dat kan stress met zich meebrengen en dat kan dan ook nog eens hele dag blijven hangen", aldus Soraya. Dat heeft vervolgens dan weer invloed op hoe je je voelt en hoe moe je bent.

Ster advertentie
Ster advertentie