Lifestyle

Tripje naar Londen? Deze 8 plekken moet je bezoeken

foto: Max Pixel
  1. Newschevron right
  2. Tripje naar Londen? Deze 8 plekken moet je bezoeken

London Eye, Big Ben en Oxford street: allerlei plekken in Londen waarvan je ondertussen wel weet dat ze er zijn. Don't get me wrong: nog steeds hele lijpe plekken, maar soms wil je spots vinden die iets minder toeristisch zijn en echt gezien moeten worden. In dit lijstje vind je acht plekken in Londen waar het helemaal hip en happening is én waar het zelfs prima te doen is als je weinig geld hebt. C'mon mate!

1. camden

Ben je opzoek naar vintage marktjes, street art, Jamaicaans eten of toffe straatmuzikanten, dan moet je sowieso naar Camden. Het is een smeltkroes van verschillende culturen en achtergronden waardoor het niet anders kan dan dat het een kleurrijke chaotische buurt is. En ook leuk: het schijnt dat je in Camden best wat original Banksy-werk kan zien.



2. Shoreditch
Vooral jonge mensen worden naar deze kleine buurt in Londen getrokken en dat heeft veel te maken met de prachtige straatkunst en de Brick Lane Sunday Market. Voor authentieke Chinese street food, tie-dye T-shirts voor vijf pond of kunst die ter plekke wordt gemaakt, is deze markt namelijk the one. Voor nog meer kunst: Pure Evil Gallery in Hackney, waar ook Top Boy is gefilmd.



3. sky garden

For the views: Sky garden. Dit is eigenlijk een tropische tuin hoog in de lucht met een supermooi uitzicht op heel Londen. Je moet wel van tevoren boeken, maar dan heb je ook wat. En dikke pluspunt: de toegang is helemaal gratis.


4. soho

Soho zat vroeger vol prostituees en sekswinkels, maar is nu omgetoverd tot een drukke buurt vol kleurrijke personages en kleine cafés en pubs. Carnaby street is misschien wel de bekendste straat in Soho en zelfs Jimi Hendrix ging er los in de jaren '60. China Town zit ook in de buurt en is dan ook gemaakt voor een Instafoto. Door de vele rode Chinese lantaarns die in de straat hangen, is het niet te missen.


5. BRITISH MUSEUM

Voor de kunstliefhebbers is de The British museum een must see. Het museum is enorm en ook nog eens gratis. Niet alleen de tentoonstellingen zijn indrukwekkend, ook het gebouw zelf lijkt wel kunst. The British Museum bezit zo'n 60 verschillende galerijen met een groot aanbod aan kunst en cultuur. Van exposities uit de islamitische geschiedenis naar heilige afbeeldingen uit het vroege Japan. Kanttekening: over hoe dit museum aan de buitenlandse kunstwerken komt - of er op 'eerlijke wijze' is gehandeld - is een vraag die voor veel discussie zorgt.

6. Kleinste Politiebureau

Over Soho gesproken: in de buurt heb je Trafalgar Square waar het kleinste politiebureau van de UK zit:

7. the churchill arms

Qua hoe het eruit ziet is dit misschien wel de meest Engelse kroeg ooit: The Churchill Arms. De vlaggen van het Verenigd Koninkrijk zijn niet te negeren en de Engelse rozen versieren het hele gebouw. Je kan in de kroeg in Kensington terecht voor goedkope fish & chips of gewoon als je een foto voor the gram wil.

8. Voor de hooligans

Dit lijstje zou niet compleet zijn zonder te benoemen dat Londen perfect is voor voetballiefhebbers. Niet alleen heb je het Emirates Stadium van Arsenal en het Chelsea Stadium in het centrum van Londen, ook kunnen Tottenham Hotspur-fans er terecht.

Ster advertentie
Ster advertentie