Lifestyle

Voor deze 5 landen is september de beste reistijd

foto: Pexels
  1. Newschevron right
  2. Voor deze 5 landen is september de beste reistijd

Ben je nog niet op vakantie geweest? Of misschien wel, maar wil je gewoon nog een keer weg? Als je genoeg vrije dagen en money hebt, waarom niet?! Spontane beslissingen en last minutes naar een ander land kunnen heel leuk zijn, maar dan is het ook wel goed om te weten wat de beste reistijd is voor je bestemming. Om het je wat makkelijker te maken: hieronder een aantal landen die deze maand prima te bezoeken zijn voor een heerlijke vakantie.

1. Kroatië

September in Kroatië is ideaal. Waarom? De de toeristenmassa trekt langzaam weg en de hete temperaturen maken plaats voor iets milder weer. De zon schijnt nog volop, dus ook in deze maand kan je nog een duik nemen in de Adriatische zee!

2. Marokko

Huur een auto en laat je deze maand verbazen door al het moois wat Marokko te bieden heeft. Wil je een rondreis maken, dan is september ideaal. Hoewel het op sommige plekken nog achter in de 30 graden kan zijn, wordt de temperatuur steeds aangenamer als je richting het Noorden - onder andere Fes, Meknes, Chefchouaen - gaat.

3. Tanzania

In principe is Tanzania het hele jaar goed te bereizen. Maar de beste periode is na de grote regentijd: van juni tot en met oktober. September it is! Geniet van een heerlijke strandvakantie in combinatie met een sicke safari.

4. Brazilië

Brazilië is het grootste land van Zuid-Amerika en heeft te maken met verschillende klimaten. Het is er over het algemeen wel warm, maar bepalen waar je specifiek naartoe wil en je route uitstippelen kan best handig zijn. Een citytrip naar Rio de Janeiro is in ieder geval goed te doen in september. Het is dan rond de 25 graden, de zon schijnt veel en het regent weinig. Perfect om erop uit te gaan dus!

5. Italië

In september naar het land van de heerlijke pasta's en pizza's? Kies dan voor Midden-Italië. Deze maand heb je in bijvoorbeeld Toscane en Umbrië het weer van de zomer, maar zonder de extreme hitte van juli en augustus. Daarnaast is het hoogseizoen qua toeristen al een beetje afgelopen.

Ster advertentie
Ster advertentie