OMG

In dit programma reizen deelnemers met dier en bepalen of het geslacht moet worden

foto: Insight TV
  1. Newschevron right
  2. In dit programma reizen deelnemers met dier en bepalen of het geslacht moet worden

Travel with a Goat is het nieuwe online programma waarin deelnemers op reis gaan met een dier. En dat kan variëren van een ezel tot aan een alpaca. Niet de meest makkelijke manier van reizen, maar vooruit... Alles voor (goede?) televisie. Maar er is een addertje onder het gras. De deelnemers moeten, nadat ze een band met het dier hebben opgebouwd, bepalen of hun nieuwe vriend blijft leven of naar de slacht gaat...

vleeseter Niels

De 28-jarige Niels doet mee aan het programma van Insight TV en is bekend van Gierige Gasten. In een interview met LindaNieuws laat de vleeseter onder andere weten dat hij in Sicilië met een ezel op reis ging.

ophef

Dat het format voor wat ophef gaat zorgen, is onvermijdelijk. Ook Niels is zich daarvan bewust. Erg vindt hij het niet. Hij hoopt juist dat het een gesprek op gang brengt over dit onderwerp. Wel denkt de deelnemer dat dierenliefhebbers het programma niet gaan trekken.

weet wat je eet

Zoals hij het vertelt, is de boodschap van het programma dat men bewuster wordt van wat - vlees in dit geval - ze eten. "Veel mensen zijn naïef als het op vlees eten aankomt en denken niet na over wat er op hun bord ligt. Of ze zijn hypocriet: eten wel vlees, maar vinden het zielig voor de dieren. Travel with a Goat wil dat wegnemen, ervoor zorgen dat je - als je vlees eet - stilstaat bij hoevéél dieren je in je hele leven eigenlijk eet.

Het programma start maandag 14 januari om 21.00 uur op het YouTubekanaal van Insight TV.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie