Lifestyle

Waarom Murad Osmann de meest gevolgde travel influencer op Instagram is

foto: Murad Osmann
  1. Newschevron right
  2. Waarom Murad Osmann de meest gevolgde travel influencer op Instagram is

Je hebt de prachtige foto's van Murad Osmann vast wel eens voorbij zien komen. Sinds 2011 fotografeert Murad zijn vriendin Nataly, die hem op de foto's aan haar hand meeneemt om de hele wereld te zien. Met dit project, genaamd #followmeto, heeft hij het fenomeen reisfoto naar de next level gebracht. Hij is de meest gevolgde travel influencer op Instagram volgens de laatste statistieken, en dit zijn een aantal redenen waarom:

1. originele bestemmingen

Bestemmingen als Londen, Parijs en New York zijn heel leuk, maar de Eiffeltoren is inmiddels wel vanuit elke mogelijke hoek gefotografeerd. Hoewel Murad en zijn vriendin Nataly zijn ook wel eens op die veelbezochte plekken te vinden zijn, bezoeken ze ook minder toeristische plekken, zoalso Chongqing of Dagestan.

2. verrassend

Maar als het succesvolle reizende koppel toch op een megatoeristische plek te vinden is, weten ze hun volgers toch weer te verrassen met een originele foto.

3. magisch

Eerlijk is eerlijk: de foto's zijn flink bewerkt, maar dat levert soms wel sprookjesachtige afbeeldingen op.

4. Natuur

Nataly ziet er keer op keer prachtig uit, maar vaak is het toch echt de natuur die de hoofdrol speelt. Murad weet de verschillende landschappen elke keer weer op een indrukwekkende manier op zijn foto's vast te leggen.

5. Outfits

Nataly heeft keer op keer beeldschone outfits aan. Vaak kiest ze - of krijgt ze - een outfit die past bij de bestemming. Soms kiest ze voor traditionele klederdracht, andere keer kiest ze een jurk die gewoon mooi bij de omgeving kleurt.

6. Moeite

Ten slotte zijn het de details die elke foto weer tot een prachtig plaatje maken. En daar moeten Murad en Nataly trouwens heel veel moeite voor doen. Zo staan ze vroeg op om zoveel mogelijk toeristen te vermijden en schakelen ze af en toe zelfs vrienden in die de toeristen uit de foto proberen te houden. Dat vertelden de twee in een interview met National Geographic.

7. What's Next

Murad en Nataly hebben dankzij #Followmeto al een groot gedeelte van de wereld gezien. Wie weet kunnen ze binnenkort hun ontdekkingsreis gaan uitbreiden naar een plek als Mars?

Ster advertentie
Ster advertentie