Lifestyle

Australische vegan-activisten confronteren vleeseters in restaurant

foto: Facebook: Direct Action Everywhere Perth
  1. Newschevron right
  2. Australische vegan-activisten confronteren vleeseters in restaurant

Een groep Australische vegan-activisten hebben besloten om hun acties tegen vleeseten wat extra gas te geven. De activisten betraden geheel onverwachts een steakhouse en confronteerde daar vleeseters met hun vleesconsumptie.

"Dit is geweld!"

De activisten stormen het restaurant binnen en scanderen via hun megafoons: "Had jullie eten ooit een gezicht?!" Vervolgens roepen zij: "Dit is geen eten, dit is geweld! Verantwoorde slacht is een leugen!" De gasten zijn nogal verbaasd over hun komst en weten zich geen houding te geven. "Deze dieren hebben hun hele leven opgesloten gezeten, alleen zodat jij een paar minuten kan genieten", roept een activist. Niet alle gasten kunnen hun komst waarderen. "Fuck off!", roept een klant.

Politie

De restauranteigenaren waren echter niet blij met hun komst. De groep werd verwijderd uit het restaurant en de politie werd naderhand gebeld. Toen zij arriveerde waren de activisten daarentegen al vertrokken.

Veel steun

De groep laat op Facebook weten geheel achter hun actie te staan en te hopen dat het mensen aan het denken zat. In de comments krijgen ze veel steun. "Bedankt dat jullie dieren zonder gezicht een stem geven. Als deze mensen wellicht geluisterd zouden hebben, hadden jullie ze op hele andere ideeën kunnen!"

Bekijk hieronder hoe de actie verliep.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie