Lifestyle

15 dingen waar je (niet) tegenaan loopt als je kleiner bent dan 1.60m

foto: YouTube: Just4Kids
  1. Newschevron right
  2. 15 dingen waar je (niet) tegenaan loopt als je kleiner bent dan 1.60m

Behoor jij ook tot het deel van de bevolking dat niet verder is gegroeid dan 1.60 m of kleiner? Ben je altijd de kleinste van je vriendengroep? Dan herken je jezelf sowieso in de volgende struggles.

1. Nergens bij kunnen

Te beginnen met het lastigste: je kan nooit bij hoge kastjes of planken. Daarom moet je zowel thuis als in de supermarkt allerlei levensgevaarlijke capriolen uithalen en als een soort Mowgli in kasten klimmen om bij dat potje jam te kunnen. Of je pakt een trapje.

2. Nekpijn bij concerten

Ook vervelend is dat je na afloop van een concert standaard nekpijn hebt. Als je geen plekje vooraan hebt weten te veroveren, sta je namelijk de hele avond omhoog te kijken.

3. Passende broeken bestaan niet

Passende broeken zijn voor kleine persoon enorm zeldzaam. Wanneer ze bij je heupen goed zitten, zijn de pijpen namelijk zo'n vierenhalve meter te lang. Kies je vervolgens een broek met kortere pijpen, dan is de tailleomvang die van een vijfjarige.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

4. dicht op het stuur

Je autostoel moet altijd (met gevaar voor eigen leven) zo'n halve meter naar voren gezet worden omdat je anders niet bij het gaspedaal kan. Het zelfde geldt voor bureaustoelen en bandjes van je tas: alles moet bijgesteld worden.

5. Never model kunnen worden

Als kort persoon heb je een eventuele droom om model te worden waarschijnlijk al laten varen. Hetzelfde geldt voor stewardess of piloot, alhoewel je daar bij sommige maatschappijen wel in aanmerking komt vanaf 1.58 meter.

6. Nooit serieus

Op latere leeftijd kan het een voordeel zijn, maar wanneer je klein bent, schatten mensen je soms ook automatisch jonger in. Wanneer ze je hierdoor ook minder serieus nemen, kan dit behoorlijk irritant zijn. Bijvoorbeeld wanneer je automatisch voor stagiair wordt aangezien of wanneer de pakketjesbezorger vraagt of je ouders thuis zijn. Ook lijk je eerder schattig dan gevaarlijk als je boos bent...

7. Je wordt opgetild

Klein = schattig = makkelijk op te tillen. Cute als het je partner is die dit doet, minder cute als willekeurige mensen dit doen alsof je een of ander huisdier bent.

8. Drinken bestellen is een missie

Als klein persoon kan je gerust een half uur uittrekken om in een drukke club drinken te bestellen. Je wordt aan de bar namelijk letterlijk over het hoofd gezien.

9. urinoirs

Als vrouw kan ik hier niet over meepraten, maar blijkbaar kunnen urinoirs soms behoorlijk hoog hangen.

10. ruggen en achterhoofden

Een grote menigte kan best beangstigend zijn als je kleiner bent dan de gemiddelde mens. Je uitzicht bestaat dan namelijk vooral uit ruggen en achterhoofden en je hebt minder overzicht. Ook in het theater of de bioscoop heb je vaak last van het bekende achterhoofd-uitzicht.

11. Je moet tien keer zo snel lopen

Als je met langere vrienden op stap bent, moet je drie keer zoveel stappen zetten omdat je benen nou eenmaal een stuk korter zijn. Vaak loop je dus ongemakkelijk half rennend tussen ze in.

12. je loopt kans te verzuipen

In het diepe gedeelte van het zwembad kan je nooit staan. Na een tijdje watertrappelen komt alleen je neus nog maar boven water uit en dat is heel vermoeiend.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

13. half spiegelbeeld

De meeste spiegels in openbare ruimtes hangen op een hoogte waardoor je alleen je voorhoofd ziet. Wil je checken of er iets tussen je tanden zit, dan zul je aan aantal keer moeten springen.

14. zwevende voeten

Als banken of stoelen een beetje hoog of diep zijn, zie je er al snel uit als een kleuter. Je voeten bungelen dan namelijk altijd een paar centimeter boven de grond.

Story of my life. #shortgirlproblems

Een bericht gedeeld door Mary Lyn (@marylynda) op 27 Sep 2015 om 6:34 (PDT)

15. Parkeerticket

Wanneer je een parkeergarage uitrijdt, moet je altijd kiezen: óf je zijspiegel gaat eraan óf je hebt kans dat je de auto uit moet omdat je niet bij het kastje voor je parkeerticket kan. Het is een kunst om je auto precies dichtbij genoeg te zetten.

Maar...

Het is niet alleen maar ellende. Er zitten ook voordelen aan klein van stuk zijn. Zo kun je vaak schoenen of kleding van de kinderafdeling kopen en dat kan een hoop geld schelen. Ook heb je nooit problemen met te weinig beenruimte in het vliegtuig en mag je vaak vooraan staan omdat toch iedereen over je heen kan kijken.

Ster advertentie
Ster advertentie