Money Moves

Dominique: "Ik zou heel blij zijn met een miljoen op mijn spaarrekening"

  1. Newschevron right
  2. Dominique: "Ik zou heel blij zijn met een miljoen op mijn spaarrekening"

Hoeveel verdien je, welk bedrag staat er op je spaarrekening en waar geef je het meeste geld aan uit? Iedereen besteedt zijn geld op een andere manier. De meeste mensen praten hier liever niet over, omdat ze hun geldzaken privé willen houden. In FunX Money Moves doen jongeren wél een boekje open over hun financiële situatie. Deze week deelt de 21-jarige Dominique* zijn verhaal.

Naam: Dominique*
Leeftijd: 21
Studie: Mbo 2 en 3 medewerker havenoperaties
Werk: Productiemedewerker in de haven
Woonsituatie: Bij ouders
Netto-inkomen: ± €3100
Nu op betaalrekening: €112
Spaarrekening: ± €30.000
Schulden: Geen

MAANDELIJKSE VASTE LASTEN
Autoverzekering leasen: €407
Zorgverzekering: €120
Sportabonnement: €20
Spotify: €5
telefoon: €30
Totaal: €582

Hoi Dominique, leuk dat je mee wil doen aan Money Moves. Het eerste dat opvalt, is dat je veel verdient voor iemand van jouw leeftijd.
"Dat klopt. Als ik het tegen mijn vrienden zeg, reageren ze ook verbaasd. Voor mij is het nu een beetje normaal geworden. Ik werk er een jaartje en ik heb het naar mijn zin."

Maar hoe kom je dan aan zo'n hoog salaris?
"Ik heb niet eens onderhandeld. Ik heb gewoon een contract gekregen en daar stond in wat ik zou gaan verdienen. Maar ik wist het wel al een beetje van tevoren van andere mensen die er al werkten."
Wat houdt jouw baan precies in?
"Dat is heel moeilijk uit te leggen. Ik werk voor een logistieke dienstverlener voor droge bulklading van en voor Europa. Vanuit heel de wereld komen de grootste zeeschepen bij ons bedrijf voor de kade. Wij moeten dan de boot lossen en opslaan of ergens naartoe sturen."

Is dat iets wat je in de toekomst ook wil blijven toen?
"Voorlopig zit ik nog goed. Het lijkt me ook wel leuk om ooit een eigen sportschool te openen."

Waarom specifiek een sportschool?
"Ik heb nog geen concrete plannen. Maar als ik genoeg geld heb om een eigen bedrijf op te richten, dan zou ik dat wel willen doen. Ik merk dat de laatste tijd mensen steeds meer bezig zijn in de sportschool, dus ik denk dat dat een goede investering is. En natuurlijk kan ik er dan ook zelf in sporten."

Je hebt al een mooi bedrag op je spaarrekening. Heb je dat zelf gespaard?
"Ja, het grootste gedeelte heb ik het afgelopen jaar gespaard."

Ben jij een spender of een spaarder?
"Allebei. Ik heb een bepaald bedrag dat ik spaar, minimaal 1800 euro, en de rest geef ik uit. En als ik te weinig op mijn rekening heb, dan maak ik het over van mijn spaarrekening. Door corona geef ik nu minder geld uit, omdat je niet echt naar feestjes kan gaan. Wel koop ik soms schoenen of kleding van een duur merk."

Is er nog iets specifieks waarvoor je nu spaart?
"Ik spaar voor een huis, want ik verlang naar een eigen woning. Op een gegeven moment is het wel tijd om uit huis te gaan."

Wat zijn je toekomstplannen?
"Ik hoop binnen nu en vijf jaar een huis te hebben, een motorrijbewijs en motor en misschien een leuke vriendin. Mijn toekomstplan op de lange termijn is om rijk te worden."

Dat willen we allemaal wel! Hoe denk je dat te gaan bereiken?
"Door hard te werken en in mezelf te geloven. Dan ga ik er komen. Daar geloof ik 100 procent in. Als ik genoeg geld heb gespaard dan wil ik dat weer investeren. Misschien dus in een eigen sportschool, of misschien wel in iemand anders met een goed idee."

Wanneer ben je in jouw ogen eigenlijk 'rijk'?
"Gewoon dat ik financieel goed zit. Wanneer je alles kunt kopen wat je wil. Ik zou heel blij zijn met een miljoen op mijn spaarrekening."

Denk jij dan ook dat geld gelukkig maakt?
"Ik denk het wel ja, omdat je met geld alles kan. Zeker in ons land heb je geld nodig. Als je geen geld hebt, leef je van een uitkering en ik denk dat je dan niet zo blij bent."

MONEY MOVES
Ben jij een spender, of spaar je liever voor later? Geef jij je hele salaris uit aan eten of besteed je je money het liefst aan een nieuwe outfit? Voor een portrettenreeks zijn wij zijn benieuwd hoe jij met je geld omgaat! Wil jij wat meer vertellen over je financiële situatie? Meld je hier aan!

Meer Money Moves? Je kunt alle artikelen hier terugvinden.

*In verband met privacy is zijn naam gefingeerd. De echte naam is bekend bij de redactie.

Ster advertentie
Ster advertentie