Music

DJ Challenge met Abstract: "Mixen is makkelijk, maar in twee minuten is wel wat anders!"

  1. Newschevron right
  2. DJ Challenge met Abstract: "Mixen is makkelijk, maar in twee minuten is wel wat anders!"

Elke week nodigt Fernando een DJ uit voor de FunX DJ Challenge. Vanmorgen de eer aan Abstract om in twee minuten zoveel mogelijk verschillende tracks aan elkaar te mixen. Kid Q (ChildsPlay), DJ Darkshot en Michael Mendoza gingen hem al voor.

"Mixen is makkelijk, maar in twee minuten is wel wat anders!"

Abstract, ofwel 'the president', had zich in ieder geval wel voorbereid. "Nu maar hopen dat het gaat zoals ik het in m'n hoofd heb."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De juiste vibe

In december vertegenwoordigt Abstract ons landje in Chili bij het WK DJ'en. Een aantal maanden terug won hij de Red Bull Thre3Style en werd bekroond tot de beste plaatjesdraaier van Nederland.

"Draaien is vibe gerelateerd bij mij. Als ik voel dat ik veel dancehall moet draaien, dan doe ik dat. Maar als ik zie dat de dansvloer lekker gaat op Fetty Wap, dan draai ik daar iets meer van."

Fresh

Ook moet je volgens de Amsterdammer gewoon fresh komen. Zo moet je af en toe iets draaien wat mensen niet gewend zijn, maar wat wel het begin kan zijn van een nieuwe clubhit. "Soms moet je een beetje volhouden. De eerste keer dat ik Hindabuiling draaide, kreeg ik niet het respons die ik nu krijg erop."

Genieten

Nog een belangrijk dingetje: laten zien dat je geniet! "Dat komt ook over op mensen."

Ster advertentie
Ster advertentie