Music

Ronnie Flex wint Popprijs 2018 op Eurosonic Noorderslag

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Ronnie Flex wint Popprijs 2018 op Eurosonic Noorderslag

Ronnie Flex heeft zaterdagavond tijdens het festival Eurosonic Noorderslag de Popprijs 2018 in ontvangst genomen. Het is overigens niet voor het eerst dat Ronnie de Popprijs in Groningen pakt. Hij won in 2015 ook al als onderdeel van New Wave. Daardoor is Ronnie Flex nu de enige artiest die de prijs al twee keer wist te pakken.

Ronnie op eenzame hoogte

Volgens de jury stond Ronnie Flex dit jaar op eenzame hoogte: "In een jaar waarin hiphop de hitparades en het uitgaansleven zo wist te domineren was er één artiest die er in veel opzichten bovenuit stak. Ronnie Flex loopt voorop in de muzikale ontwikkeling van het genre, staat tekstueel op eenzame hoogte en durft zich ook nog eens kwetsbaar op te stellen." Ronnie kreeg een beeldje en mag tienduizend euro bijschrijven op zijn bankrekening.

Beste missionaris

Daarnaast vond de jury het bewonderenswaardig dat Ronnie Flex steeds blijft vernieuwen in plaats van de veilige weg te kiezen: "Zo koos hij heel nadrukkelijk voor een volledige liveshow compleet met band", zegt de jury. "Met Ronnie Flex heeft de Nederlandse hiphop de beste missionaris die het zich kan voorstellen."

Thomas Azier en Fernando Halman

Stichting Buma Cultuur reikt jaarlijks de Popprijs uit. Daarnaast wordt ook een Cultuurfonds Pop Stipendium uitgereikt aan een veelbelovende artiest om zich verder te ontwikkelen. Thomas Azier ontving de prijs dit jaar. FunX-dj Fernando Halman ontving een dag eerder de Pop Media Prijs 2018. Die prijs is bedoeld om de popjournalistiek te stimuleren.

Ijzeren Podiumdieren

Tot slot werden ook de IJzeren Podiumdieren uitgereikt voor beste poppodium (De Pul in Uden) en beste festival (Le Guess Who?, Utrecht).

Ster advertentie
Ster advertentie