Music

French Montana brengt documentaire Unforgettable uit

foto: FrenchMontanaVEVO
  1. Newschevron right
  2. French Montana brengt documentaire Unforgettable uit

Misschien is het wel dé hit van het jaar: de track Unforgettable van French Montana en Swae Lee. Het nummer stond wekenlang bovenin de hitlijsten en de clip is al meer dan 400 miljoen keer bekeken. Speciaal voor de opnames van de videoclip gingen de twee naar Uganda. French Montana deelt vandaag een documentaire die gaat over de track en het land.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

inspiratie

French reisde naar het Afrikaanse land om inspiratie op te doen en de enorme talenten van lokale kinderen te showen. In de clip zijn daarom veel dansende kinderen te zien, zoals de populaire Oegandese dansgroep The Triplets Ghetto Kids. De artiest had helemaal geen motivatie meer, vertelt hij aan het begin van de docu: "Ik had iets nodig dat dieper was. Ik had iets nodig dat mij weer kan laten leven en toen ik die kinderen zag, blies dat een soort van leven in mijn longen. Ik voelde weer dat ik muziek wilde maken".

hulp

Naast het zoeken naar inspiratie in Uganada, is French Montana ook erg betrokken bij Oegandezen zelf. Zo vertelt vriend Diddy: "Hij ging naar Uganda, zag dat ze geen ziekenhuis hadden en bouwde er eentje. Er zijn een aantal mensen die niet graag praten over wat ze doen en daar hoort deze man (French) ook bij".

Ster advertentie
Ster advertentie