Music

Leeroy deelt remix van Bizzeys en Akwasi's BLM-track 'Geen Wedstrijd'

foto: YouTube: LeeroyMusic
  1. Newschevron right
  2. Leeroy deelt remix van Bizzeys en Akwasi's BLM-track 'Geen Wedstrijd'

Zwart Licht-rapper Leeroy heeft een remix gedeeld van de anti-racisme track Geen Wedstrijd van Bizzey en Akwasi. In support met de Black Lives Matter-beweging deelt hij daarop zijn eigen krachtige boodschap.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"M'n vuist omhoog. Ik ben een trots zwarte man en broer, dat blijft ook zo.
Unapologetic lifestyle, want het spijt me nooit.

Je gaat lang wachten op een sorry net als Suriname.
Dus ik strijd voor al m'n Turken, Mocro's en trotse Afrikanen."

'Lang wachten op sorry'

Het is zeker niet de eerste keer dat Leeroy zich uitspreekt over racisme. Zo kwam hij samen met Akwasi en Hayzee vorig jaar bijvoorbeeld met Gunshots, maar ook buiten zijn muziek om maakt hij het onderwerp bespreekbaar. Vorig jaar gaf hij bij FunX zijn mening over de excuses voor het slavernijverleden, waarover premier Rutte gisteren in het racismedebat duidelijk maakte dat ze er voorlopig niet komen. De gemeente Amsterdam gaat wel excuses aanbieden, maar die zijn verplaatst naar volgend jaar.

"Waarom moet het eigenlijk zoveel jaren duren voordat men inziet dat ze iets verkeerds hebben gedaan. En waarom moet Amsterdam het voortouw nemen en doet de Nederlandse staat dat niet? Ik heb een beetje het gevoel dat ze het niet doen voor ons, maar omdat er een soort van politieke druk ontstaat."

GENOEG IS GENOEG

Elk verhaal over institutioneel racisme, etnisch profileren, politiegeweld of raciale ongelijkheid is er één te veel. Hoewel we het bij FunX zo graag anders zouden zien, is het nog steeds nodig om te zeggen: genoeg is genoeg! Andere verhalen over deze thema's lees je terug op FunX.nl/genoegisgenoeg.

Ster advertentie
Ster advertentie